Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanost na djelu

Stanodavka iz Zagreba iznenadila podstanara: Napravila je to bez moga traženja

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
20.03.2020.
u 16:51

U vremenima poput ovih, državničke poteze možemo učiniti svi mi, poručio je Ivan Kralj kojemu je stanodavka odlučila otpisati stanarinu za dva mjeseca

U kriznoj situaciji s koronavirusom svakoga dana smo svjedoci mnogim dobrim djelima i pomaganju drugima. U tu se priču uključila i jedna stanodavka iz Zagreba koje je svome podstanaru odlučila oprostiti stanarinu za dva mjeseca.

– Jutros mi je gazdarica stana, posve neočekivano, javila da stanarinu za travanj i svibanj ne moram platiti! I pazi sad, ne kao odgodu, kako to s poreznim davanjima poduzetnika čini država, već baš - otpis! U vremenima kad se uglavnom govori o tome što javne institucije mogu učiniti za nas (hoće li npr. država i gradovi osloboditi plaćanja najamnine poslovne korisnike koji su prisiljeni ne raditi), možda zaboravljamo da je puno nas u stanovima i poslovnim prostorima koji su u privatnom vlasništvu. Ako jeste vlasnik kakvog prostora koji iznajmljujete, jeste li promislili o tome da preskočite naplatu rente za koji mjesec? Zakon tržišta je jasan: ako kafić izađe iz prostora koji ste mu iznajmili, hoće li ga uzeti itko drugi? Neće. Ako stanoprimac u vašem stanu bude prisiljen izaći, hoće li drugi potencijalni stanari sa sve napučenijeg zavoda za zapošljavanje pohitati da ga unajme? Sumnjam. U vremenima poput ovih, državničke poteze možemo učiniti svi mi – objavio je na Facebooku Ivan Kralj.

– Svojoj stanodavki koja je jutros, posve neočekivano, i bez ikakvoga moga traženja, napravila dodatni iskorak prema humanijem svijetu, dodjeljujem virtualnu, ali zlatnu zvjezdicu! Nisam je ovdje označio samo zato što znam da to nije učinila radi ikakve samopromocije. Ali sam držao da ovakve geste treba baš promovirati, i nadati se da će i drugi promisliti što mogu učiniti za pomoć drugome, bez da je ovaj zatraži! Ako imate koga tko zaslužuje vašu zlatnu zvjezdicu, slobodno podijelite i iskoristite hashtag #zlatnazvjezdica jer me baš zanima. I onda idite i činite dobre i neočekivane stvari i sami. Možda vam se zvjezdica vrati kao bumerang – dodao je.

VIDEO Nacionalni stožer civilne zaštite postavlja krevete za oboljele od koronavirusa u Areni

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Giuseppe
Giuseppe
17:22 20.03.2020.

Pitam se dali će netko od ovih bogatih Hrvata koji su se obogatili u privatizaciji te kroz razne sumnjive poslove donirati dio svojih novaca u kupnju zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i pomoći potrebitih, koji će biti sve više . . Mogu bacati novce odviše lako zarađene novce na cajke, luksuz i td.. A sad? U medijima se navodi da je u Italiji jedan od ključnih problema i činjenica da su u zadnjih 5 godina 109 milijardi zamutili a trebala ih je država kroz poreze prikupiti. Dio ide i u zdravstvo, kojem to sad fali. A što su Hrvatski novopečeni bogataši uradili za svoju - našu državu? I što će sad uraditi? E na koncu sjetih se i naših uglednih sportaša milijunera, kakve će im biti reakcije??? Pored pokrenutih humanih akcija navijačkih udruga i udruga ratnih veterana Domovinskog rata, kojima svima kapa do poda, da vidimo reakciju i hrvatskih novopečenih bogataša . . .

CV
cvikcange
17:57 20.03.2020.

Jutros? Pa mi smo svom najmoprimcu oprostili stanarinu ima već 10 dana. I još smo mu dali za pljuge (cigarete), pivu i hranu. A on natrpao još troje. Ne razumijem što je tu čudno ili iznenađujuće. Prošli smo slično prije 30tak godina, zašto bi mi sad te mlade maltretirali, nema smisla.

AN
Ana30
10:04 21.03.2020.

Svaka cast.Ja se bojim svoju nazvati,i reci kako ne znam kako cu platiti stan za travanj i svibanj.Jer sam sad kao i vecina ostala bez posla,posve neocekivano. :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije