Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska Kostajnica

Stanari Nazorove: Spasite nas od bučnih i divljih motorista

'   '
''
28.07.2011.
u 12:18

U travnju su mještani apelirali policiji i gradskoj vlasti da se izmjeri buka u središtu Grada. Ništa nije učinjeno. U lipnju je stradao motorist

Iako stanari Nazorove ulice u Hrvatskoj Kostajnici još od travnja neprestano upozoravaju na nesnosnu buku motorista koji jureći glavnom cestom u središtu Grada ugrožavaju sigurnost pješaka, ali i sebe, sve do strašne nesreće u lipnju od mjerodavnih nitko nije imao sluha za upozorenja građana. Naime, jedan od motorista tada je, zbog prevelike brzine, udario u automobile, parkirane ispred stambene zgrade, pri čemu je teško ozlijedio nogu.

– Motoristi skidaju prigušivače, glasno turiraju i divljaju po centru grada! Zvali smo policiju i upozoravali ih mjesecima na ovaj problem, tražeći da izmjere buku i zaštite nas od opasnih vozača. Ovdje žive brojne obitelji s malom djecom, čiji su životi u opasnosti. Želimo postavljanje uspornika! – kaže Daniel Pavlić, otac desetomjesečne bebe, koja se od buke svaki put strese. Upravo je on inicirao akciju sa željom da se nešto učini. Prvi je dopis poslao županijskoj Policijskoj upravi, uz odgovor kako Stanice za tehnički pregled vozila nemaju tehničke uvjete kako bi proveli kontrolu razine buke.

– Tijekom ciljanih akcija motociklisti i mopedisti počinili su 15 prekršaja, a kroz redovnu službu lani ih je zabilježeno još 20. I dalje ćemo sankcionirati sve prekršaje. Za postavljanje uspornika obratite se za to nadležnom gradskom poglavarstvu ili Hrvatskim cestama, poručeno mu je iz Policijske uprave Sisačko - moslavačke.

No, nakon nesreće stanari su stoga odlučili dopis poslali i gradskoj upravi te su uspjeli dobiti podršku pojedinih vijećnika. No, ova problematika nije uvrštena u dnevni red srpanjske sjednice. Samim tim, protiv jurnjave automobila i divljih motorista još ništa konkretno nije poduzeto, a motori i dalje divljaju Nazorovom ulicom.

– Uputili smo dopis Hrvatskim cestama s kojima su dogovori u tijeku. Probno će biti postavljene zvučne trake, no s obzirom da i one stvaraju buku, nisu najbolje rješenje. Sigurno je kako ćemo na dionici od jednog i pol kilometra postaviti svjetlosne znakove s ograničenjem brzine 40 kilometara na sat. Također, policija je pojačala nadzor prometa u Ulici Vladimira Nazora – kaže nam gradonačelnik Tomislav Paunović, dok stanari očekuju usporivače. (jg/VLM)

Komentara 3

CF
celtic f.c.
16:37 28.07.2011.

a šta se tu može kometirat...............

Avatar Vasa Ladački
Vasa Ladački
08:10 29.07.2011.

Još mi samo fale crnogorski policajci! Ovi živi trebaju raditi svoj posao, a ne meni trgati ovijes sa grbama po cesti! Ovo da stanica za tehnički pregled nema uređaje za mjerenje buke je sr*nje, jer to mora imati svaka stanica!

SV
sveznalica100
11:40 31.07.2011.

E moja Kostajnico, trebali bi biti sretni da Vam bilo tko pravi buku, inače, nema djece(zatvaraju Vam vrtić), nema mladih, nema života-budite zahvalni bikerima što Vas podsjećaju da ste živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije