Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGA SE ZA POČINITELJIMA

Srušen jarbol s hrvatskom zastavom u dvorištu crkve u središnjoj Bosni

Zagreb: Zastava Hrvatske i kip Franje Tuđmana
Igor Kralj/PIXSELL
27.09.2021.
u 13:49

Jarbol sa zastavom podignut je u crkvenome dvorištu uz spomenik poginulim braniteljima iz Hrvatskoga vijeća obrane u središtu ovoga srednjebosanskog gradića.

Nepoznate osobe srušile su u noći na ponedjeljak jarbol te otrgnuli zastavu hrvatskoga naroda koja se nalazila u dvorištu crkve sv. Mihovila u središtu Vareša u središnjem dijelu Bosne, što je izazvalo uznemirenost tamošnjih Hrvata. 

Župnik fra Leon Pendić potvrdio je za medije kako se izgred dogodio tijekom noći uoči obilježavanja dana župe sv. Mihovila. 

"Jarbol nije izdržao ni deset dana otkako smo ga postavili jer se pokrenula hajka protiv njegova postavljanja. Netko je noćas srušio jarbol, potrgao hrvatsku zastavu i odnio je", rekao je župnik u Varešu. Pojasnio je kako se hrvatska zastava zajedno s papinskom dugi niz godina nalazi na samoj crkvi u Varešu. 

"Niti za rata nije bilo ovako kao danas  toliko hajke", upozorio je fra Leon sugerirajući da je to vjerojatno dovelo do rušenja jarbola s hrvatskim obilježjem. Posebno razočaravajućim ocijenio je što se to dogodilo uoči obilježavanja dana župe u srijedu. 

Jarbol sa zastavom podignut je u crkvenome dvorištu uz spomenik poginulim braniteljima iz Hrvatskoga vijeća obrane u središtu ovoga srednjebosanskog gradića. 

Policija je napravila uviđaj i traga za počiniteljima.  

Ključne riječi

Komentara 120

Avatar BlackCalder
BlackCalder
14:07 27.09.2021.

Komšić i Balije

KR
Krotila
14:09 27.09.2021.

Jezgro srednje Bosne mora biti obranjeno.

SI
sisavac
14:30 27.09.2021.

razlog više da se o bosni razgovara samo sa dodikom, ignorira schmidta i ostalu bh muslimansku ekipu, posebno komšića, koji je u un-u govorio bez dozvole predsjedništva! takav postupak komšića je dovoljan razlog za totalnu blokadu svih bh institucija, jer nema više smisla uopće sa bh muslimanima razgovarati o potrebi promjena nekih stvari za koje je jasno da se provode suprotno dajtonu i na štetu srba i hrvata u bosni. bio je rat, prolilo se dosta krvi, i nakon 25 godina bi bilo vrijeme da se narodi razdvoje, granice su jasne, kao i stav da sa bh muslimanima se ne može u nikakvoj zajedničkoj državi živjeti. ako je tzv. međunarodna zajednica priznala kosovo kao neovisnu državu, čime je prekršila tu famu oko nepromjenljivosti granica, onda se nema što više čekati, bosnu razdijeliti, a bh muslimani nek uživaju u burkama, hidžabima i minaretima, ako nešto ne znaju, imaju braću talibane da ih poduče. a sve bh muslimanke na idućim izborima nek dobro razmisle kud ih vode njihovi vođe, jer je mali korak između sloboda koje sad imaju i pravila ponašanja koja im se mogu nametnuti i par minuta. sve ovo je greška tuđmana, koji je pomogao bh muslimanima, umjesto da ih se ostavilo da plate svoje odluke iz 90-e, kad ih se slovenija i hrvatska nisu ticale. sad se mi ne bi mučili sa neumom, mostom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije