Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA POČETAK OLUJE

Srpski zastupnik podignuo zastavu na Dinari: Ovo je i srpska planina, mi smo jedan rod

Foto: Facebook screenshot
1/3
05.08.2021.
u 17:59

Upravo sam se popeo na Dinaru iznad Knina, najveću i najopjevaniju srpsku planinu, napisao je u objavi

Hrvatska danas obilježava početak zločinačke vojne akcije “Oluja”, napisao je u srijedu srpski zastupnik Dušan Marić u svojoj objavi na društvenim mrežama, uz koju je objavio i nekoliko fotografija na kojoj se vidi srpska zastava kako vijori na Dinari iznad Knina. 

- Upravo sam se popeo na Dinaru iznad Knina, najveću i najopjevaniju srpsku planinu i na njenom najvišem vrhu Troglavu (1913) razvio srpsku zastavu, stoji u njegovoj objavi na Facebooku. 

- Da na današnji dan, dan koji Hrvati slave kao dan pobjede, a Srbi kao dan velike nesreće, Hrvate ali i zaboravne Srbe podsjetim da je Dinara i srpska planina. Da podsjetim Hrvate ali i zaboravne Srbe da su Dalmacija i Kninska krajina ništa manje srpske nego što su hrvatske. Da podjsetim Europu i Ameriku, ogrezle u sotonizaciji i teroriziranju srpskog naroda, na 500.000 Srba u Hrvatskoj kojih više nema, jer su ih hrvatska vlast, vojska i policija pre tri desetljeća protjerale iz njihovih domova i njihovog zavičaja, u najvećem etničkom čišćenju u Europi posle Drugog svetskog rata, stoji dalje u objavi. 

Kako govori, ''sve ovo Božje prostranstvo, koje je srpskom rodu i čovječanstvu podarilo Nikolu Teslu, serdara Janković Stojana i mnoge druge velikane znanosti, pera i svjetlog oružja, prošarano je jamama. Samo retke među njima nisu potpođene srpskim kostima, kostima žrtava hrvatskih zločina.''

- Dok je svijeta i vijeka, dok je Dinare, njihov krik će odjekivati nebom iznad Krajine. I nema Hrvata, normalnog čovjeka, a bogu hvala i većina Hrvata su dobri i savjesni ljudi, koji zbog tog krika neće osjetiti stid. Koji ne može izbrisati ni jedna oluja. Ni ljudska, ni Božja. Sjedim da ih podsjetim da smo braća, jedan rod, piše srpski političar.

Osim toga, Marić je u svojoj objavi kazao kao ''Hrvati ujedno slave i svoj poraz srpskog naroda kao svog roda'' te da Hrvati nakon slavlja ''pogledaju oko sebe, gdje će vidjeti pustoš i čuti tišinu''.

- Vidjet će pustu Dalmaciju, pustu Krajinu, puste Ravne kotare…Pusta hrvatska i srpska sela. Hrvatska sa lepim kućama, srpska sa lepim zidinama, koje je natkrililo iz njih izraslo drveće. Hrvati su prvo Srbe protjerali u bijeli svijet, a onda su i oni krenuli za njima. Da zajedno grade i izgrađuju Australiju, Nemačku, Kanadu, napisao je Marić u objavi. 

Dušan Marić inače je od 2008. do 2012. godine bio članom Narodne skupštine Srbije kao član desne Srpske radikalne stranke. Nakon napuštanja, postao je članom Srpske napredne stranke, a u srpnju 2021. godine ponovno postaje zastupnikom Narodne skupštine.

Ključne riječi

Komentara 147

Avatar Vakserčina
Vakserčina
18:17 05.08.2021.

Da se koji srpski junak popeo na Dinaru 95te pa stao braniti ono što smatra svojom domovinom al nije.. al evo sad jedne junačine sa odgodom od 30 godina hahaha

Avatar barba_barba
barba_barba
18:09 05.08.2021.

To je triba napravit 1995, lako je danas pored Plenkija, Rade i kapetana Dragane po Hrvatskoj dizati svakakve krpetine

PC
Pacta_Conventa
18:41 05.08.2021.

Pitanje je sta rade nase sluzbe ??, mozda on stvara mrezu po Hrvatskoj , zar mi nismo sposobni pratit bar njihove istaknute politicare , kriminalce i obavjestajce , nego po Hrvatskoj vrslja kako tko hoce , on je na granicii trebao biti zaustavljen , jer sigurno ne dolazi u miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije