Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mir Božji, Hristos se rodi'

Srpski mediji o hrvatskom državnom vrhu na domjenku povodom pravoslavnog Božića

ivo josipović
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/10
06.01.2015.
u 17:41

Svi važniji mediji u Srbiji izvijestili su o nazočnosti hrvatskog državnog vrha domjenku povodom pravoslavnog Božića u Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu

Svi važniji mediji u Srbiji izvijestili su o nazočnosti hrvatskog državnog vrha domjenku povodom pravoslavnog Božića u Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu. Ističu kako je predsjednik Josipović izjavio da bez srpske zajednice, hrvatska kultura, znanost i povijest ne bi bile ono što jesu i poručio kako je 'odgovornost većinskog naroda stati u zaštitu manjinskih prava'.

- Danas svjedočimo da neki na naš brod stavljaju najveći teret - mržnju. Zato mi koji smo u politici imamo obvezu čuvati Hrvatsku od mržnje i netolerancije - prenosi Blic Josipovića i dodaje kako je njegov govor, koji je počeo pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi', ispraćen dugim pljeskom.

Premijer Zoran Milanović rekao je da će se kao predsjednik Vlade i šef Socijaldemokratske partije uvijek zalagati za pravdu, jednakost, slobodu i prava nacionalnih manjina 'u jednoj državi koja je sada tek na nogama i koja će izaći iz krize'. Predsjednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac ocijenio je da su, uz tešku gospodarsku situaciju, u prošloj godini 'porasle mržnja i netolerancija'.

- Uzdamo se u to da će izbori koji su pred nama donijeti dio olakšanja i da će svatko od nas napraviti najbolji mogući izbor kojim ćemo se osloboditi onoga što nam ne treba - buke, bijesa, mržnje - izdvaja Blic Pupovčeve riječi. Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije je rekao da je sretan što među mladima 'postoji pozitivan impuls koji ne poznaje barijere, ali i tužan jer se to dobro vrlo lako može izvitoperiti u svoj antipod i postati kamen spoticanja'.

>>Karamarko: Neka ovaj dan unese radost i nadu u našu zajedničku domovinu

>>Josipović: Neki na naš brod stavljaju najstrašniji teret - mržnju

Komentara 67

RI
ribar110
18:04 06.01.2015.

koliko se ovi mogu uvlaciti pa to nije normalno sram me je tko mi je predsjednik a srbi likuju naravno ali jos im nije dovoljno jos su uvjek ugrozeni i sikanirani

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
18:13 06.01.2015.

Ovi domjenci u režiji Pupovca su postali već smiješni, ulaze u kategoriju balkansko-srpskih nacionalističkih derneka koji nemaju veze sa blagdanom Božića kao takvim. Dovoljno je pogledati kako Božić "slave" u Borovu Selu sa kokardama i četničkim obilježjima, a ispred njih u koloni obavezno ide vozilo hrvatske policije da bi mogli "četnikovati" bez smetnji! Ne znam kako se kokarde i Draža Mihajlović uklapaju u proslavu Božića, neka mi objasni netko od "naših tolerantnih ljevičara"!?

EU
eurobanana
18:00 06.01.2015.

Srbski mediji kao i cetnicki vojvode od premijera i ostali rukovodeci srbini ---pluju po Hrvatskoj ..a nasa Pusiona i Yugosipovici trce tamo po regiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije