Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINALNO BRATSTVO I JEDINSTVO

Srbin kojeg BiH traži jer je osuđen na 7 godina zatvora s lažnom slovenskom iskaznicom i četiri kg kokaina uhićen u Zagrebu

Foto: PU zagrebačka
1/5
06.10.2022.
u 14:57

Pretragom kuće u Mlinovima koju je dvojac koristio, zagrebačka policija našla je 16 paketa u kojima je bilo 2,8 kilograma kokaina. Nađena su i 552 grama heroina, 30.600 grama punila za povećanje mase droge, tri vage, oprema za pakiranje te određeni novčani iznos za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge. U automobilu kojeg je Kokić koristio nađen je još kilogram kokaina

Ognjen Kokić (40), državljanin Srbije, koji je prije neki dan uhićen u Zagrebu zbog zloporabe droge te za kojim je BiH raspisala međunarodnu tjeralicu jer je u toj državi 2018. osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe droge, završio je u Remetincu. Istražni zatvor mu je, baš kao i njegovoj suosumnjičenici Majdi Banduki (24), državljanki BiH, određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela. Oboje se sumnjiče za zloporabu droge, a Kokić i za krivotvorenje isprave i ovjeravanje  neistinitog  sadržaja.

Sumnjiče se da su kroz duže vrijeme nabavljali veće količine heroina i kokaina te da su drogu dalje preprodavali. Pretragom kuće u Mlinovima koju je dvojac koristio, zagrebačka policija našla je 16 paketa u kojima je bilo 2,8 kilograma kokaina. Nađena su i 552 grama heroina, 30.600 grama punila za povećanje mase droge, tri vage, oprema za pakiranje te određeni novčani iznos za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge. U automobilu kojeg je Kokić koristio nađen je još kilogram kokaina.

On je  imao lažnu slovensku osobnu iskaznicu za koju se još ne zna kako ju je nabavio, no pokazivao ju je policajcima koji su ga tražili dokumente svjestan da je riječ o lažnom dokumentu. Osim toga, sumnjiči ga se i da je krajem listopada 2021. kada je unajmio stan u kući u Mlinovima, s najmodavcem otišao kod javnog bilježnika da bi potpisao ugovor o najmu. Tom se prigodom također koristio lažnom slovenskom osobnom iskaznicom, a javni bilježnik  koji je sastavio ugovor nije posumnjao da je riječ o lažnom dokumentu.

A kada su dodatno provjeravali koga su uhitili, zagrebački policajci otkrili su i da je za Kokićem BiH  raspisala međunarodnu potragu jer je 2018, na sudu u Banja Luci osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe droge. Bila  je riječ o tzv. akciji Piramida u kojoj je osim njega bilo uhićeno  više od 10-ak osoba. Teretili su se da su u sklopu zločinačke grupe od početka 2016. do listopada 2017. bavili preprodajom marihuane. Kokić je jedno kratko vrijeme nakon uhićenja bio u pritvoru, a nakon što je izašao očito je odlučio pribaviti lažne dokumente i krenuti u novi, kriminalni život. U Hrvatskoj. I nije jedini jer je u posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj bilo nekoliko uhićenja viđenijih pripadnika kriminalnih regionalnih skupina. U Makarskoj je uhićen jedan pripadnik škaljarskog klana, dok je na Pagu drugi likvidiran. U Zagrebu je pak uhićen Edin Balić, kojeg BiH traži zbog sumnje da je sudjelovao u likvidaciji svjedoka pokajnika...

Komentara 1

FZ
Fanto.zg
15:18 06.10.2022.

Evo prilika za analizu , mijenjate ga za Kutlu Mamiča ili nekog drugog prebjega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije