Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvatali provalnika

Policajci u nogu pucali lopovu koji je njihovu kolegi slomio ruku i napao ih nožem

Nakon okršaja s provalnicima kioska ozlijeđena su četiri policajca
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
01.05.2018.
u 19:04

Ministar Davor Božinović u utorak je komentirao da neće dopustiti napade na hrvatske policajce u obavljanju njihove dužnosti

Policajac je u nogu ranio provalnika nakon što ga je s kolegama uhvatio u pokušaju provale. U cijeloj drami četiri su policajca ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio teže ozljede, slomljena mu je ruka.

Incident se dogodio u utorak oko 2 sata u Splitu u Teslinoj ulici. Građani su prijavili policija da netko provaljuje u kiosk. Policajci su tamo vidjeli dvojicu lopova koji su počeli bježati. Kada su ih policajci sustigli jedan od lopova napao ih je nožem. U policiji tvrde da je lopov ignorirao naredbe da prestane s napadom i odbaci nož, već je nastavio napadati policajce. Jedan policajac čak je ispalio hitac u zrak, ali kradljivac se nije smirivao. I dalje je nasrtao nožem na policajce.

Nakon okršaja s provalnicima kioska ozlijeđena su četiri policajca
1/3

Tek nakon toga policajac je ispalio hitac muškarcu u nogu pa su ga tek oda uspjeli svladati. Riječ je o 30-godišnjaku koji je zbog prostrijelne rane na nozi odvezen na pružanje liječničke pomoći i zadržan je na bolničkom liječenju. Druga je osoba pronađena i uhićena. Trojica policajaca su nakon obračuna imali porezotine od noža na tijelu, a jednom je slomljena ruka, ali još nije poznato pod kojim okolnostima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je komentirao da neće dopustiti napade na hrvatske policajce u obavljanju njihove dužnosti.

– Svi policajci koji su sudjelovali u incidentu u Splitu u dobrom su stanju i fizički i psihički – rekao je Božinović o zdravstvenom stanju policajaca ranjenih prilikom pokušaja zaustavljanja provale u kiosk.

Komentara 26

AN
ante555
09:46 01.05.2018.

Tip je bio zreo za odstrel, a ne da ga se liječi i dade nova prilika da pljacka i ubija oko sebe. Samo zato mi je amerika draga.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:19 01.05.2018.

Ako je Torcidas onda je policija kriva. Provaljivanje i napad nozom je onda bagatela jer siromasniji Torcidasi moraju nekako doci do love za svoju dnevnu dozu. Gazde iz Blatograda ni sami nemaju za zderat, kamoli da salju svojim vjernim Torvidasima nesto.

DU
Deleted user
09:50 01.05.2018.

Policajac mora jasno upozoriti, pucati u zrak pa tek onda pucati u napadača. Napadač napada bez upozorenja i još ga odvjetnici izvuku jer policajac je sigurno pogriješio u nekom od stotinu koraka prije nego je trebao pucati. U Americi uvrijediš policajca i puca na tebe, kod nas spomeneš mu svu blizu i dalju obitelj i ne smije ti bas ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije