Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BEZ SUVIŠNIH KOMENTARA'

Splićanka objavila: Iznajmljujem stan samo katolicima, snošaji prije braka zabranjeni i donesite uvjerenje o sakramentima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Facebook
1/2
28.08.2021.
u 22:23

Dok su neki zbijali šale na račun iznajmljivačice, neki su oglas shvatili kao vrijeđanje na temelju vjeroispovjesti

Na društvenim je mrežama jedan oglas za najam stana potaknuo brojne rasprave nakon što je u njemu navedeno da budući podstanari moraju biti ''samo osobe rimokatoličke vjeroispovijesti'', što oni moraju i potvrditi. 

Oglas je osvanuo na jednoj od Facebook grupi PODSTANAR.HR kojeg je objavila mlada Splićanka koja iznajmljuje garsonijeru u zagrebačkoj Dubravi. 

- Iznajmljujem garsonijeru u Zagrebu, kvart Dubrava. Grijanje je na plin, ali postoji i ugrađen ventilator. Stan se nalazi na 4 katu, zgrada ima dizalo te se nalazi u blizini autobusnog stajališta. Kvart je relativno miran. Cijena je 350 eura plus režije. Molim vas da se javljaju samo osobe rimokatoličke vjeroispovijesti. Riječ je o mojim uvjerenjima te ovim putem samo želim napomenuti. Isto tako unaprijed molim da izvadite dokument o potvrdi primljenih sakramenata. To lako podignete u vašoj matičnoj crkvi. Bez toga ne možete uzeti stan u najam. Ne želim ulaziti u vašu intimu, ali prednost imaju ljudi koji su braku. Može i mladi par, ali onda da se drže onoga da nema snošaja prije braka. Unaprijed se radujem novom stanaru i uspješnoj suradnji. Samo bez suvišnih komentar, hvala, napisala je Splićanka u oglasu. 

Foto: Facebook screenshot

Dok su neki zbijali šale na račun iznajmljivačice, neki su oglas shvatili kao vrijeđanje na temelju vjeroispovjesti. 

- Katolici su privilegirani, a ostali su stavljeni u nepovoljni položaj. Provjerio sam njezin profil, žena se uopće ne šali. Ovime se otvoreno krši Zakon o suzbijanju diskriminacije, piše građani u komentarima. 

Ipak, nije potvrđeno radi li se samo o šali ili je oglas zaista namijenjen za podstanare koji ispunjavaju ove uvjete. 

Komentara 160

FR
franc251
22:39 28.08.2021.

I što sad? Žena iznajmljuje kome želi.

Avatar drug Joža
drug Joža
22:40 28.08.2021.

Pa valjda je temeljno pravo vlasnika da iznajmi kome hoće i da NE iznajmi onome kome ne želi iznajmiti.

FA
fajlpz
22:48 28.08.2021.

Ko njoj može zabraniti da u svoj stan primi koga hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije