Naslovnica Vijesti Hrvatska

Splićanka je poželjela vlakom putovati do Zagreba: 'Svi su mi govorili da sam luda'

Osjećam se bedasto jer smo uopće pomišljali da bi obično putovanje vlakom moglo proći bez problema, rekla je Splićanka.
20. listopada 2018. u 21:28 88 komentara 29616 prikaza
Nagibni vlak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dugogodišnja želja jedne Splićanke da vlakom otputuje do Zagreba završila je tako da je na kraju tražila povrat novca i kupila kartu za - autobus.

HŽ 'VLAK BIO BRŽI PRIJE 40 GODINA' Radnik otkriva stvarno stanje u HŽ-u: Ne proklinjite nas zbog kašnjenja, nego uhljebe kravataše!

- Od srednje škole se nisam vozila željeznicom, htjela sam doživjeti taj nagibni vlak, pa i po cijenu toga da putujem dulje nego s autobusom. Ovako se možeš dignuti i prošetati, vidjeti pejzaž kakav ne možete zamisliti dok se vozite autocestom u busu. Svi su mi govorili da sam luda što suprug i ja uopće želimo ići vlakom - rekla je Splićanka za Slobodnu Dalmaciju.

Ispalo je da se prošle subote vlak pokvario pa su putnici trebali biti prebačeni autobusom do Zagreba.

- "Kvare se avioni pa može i vlak", bilo je njihovo objašnjenje. Odmah smo zatražili povrat novca i dali su nam ga bez problema - rekla je razočarana Splićanka. 

IGNORIRAO ZNAKOVE Ovaj vozač na teži je način saznao da je vlak uvijek brži

- Osjećam se bedasto jer smo uopće pomišljali da bi obično putovanje vlakom moglo proći bez problema, posebno jer sam poslije na internetu pronašla članke u kojima piše kako se često događa da vlak ne vozi zbog kvara i da se putnike prebacuje u autobuse. Dnevno kroz splitski kolodvor prođe samo nekoliko vlakova, a s ovakvim načinom rada mogu slobodno odmah sve zatvoriti – žali se ona, piše Slobodna Dalmacija.

Iz HŽ Putničkog prijevoza objasnili su da se pokvario generator pomoćnih pogona i klimatizacijski uređaj.

Pogledajte i video: Vlak udario automobil

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • modovisisajteMaraschino:

    pa zar niste prije par mjeseci imali isti članak?

  • Deleted user:

    Zbilja mi nije jasna poanta ovoga članka. Gospođa je putovala iz Splita za Zagreb vlakom i dogodio se kvar vlaka. Preveženi su autobusom i još im je vraćen novac. Gospođa je razočarana. Ne razumijem težinu problema.

  • crna.guja10:

    VL..da li vi znate nešto napisati a da ne pljujete po Republici Hrvatskoj??!! Pa i ime pisca se sramite objaviti.....