Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poreč na nogama

Spektakularna pljačka zlata: "Unić" ostavili bez benzina

'22.07.2010., Porec - Nepoznati pljackasi opljackali su zlatarnicu Veritas u centru Poreca uz pomoc vozila hitne pomoci kojim su uspjeli uci u ulicu koja je zatvorena rampom.  Photo: Hajrudin Merdanov
'Hajrudin Merdanovic/24sata'
24.07.2010.
u 19:30

Lopovi su prije pljačke ukrali auto s parkirališta, a nakon "posla" ostavili su ga u šumi u Žbandaju. Plijen su uzeli

Automobil kojim su "liječnici" ispraznili zlatarnicu Veritas u srijedu ujutro u središtu Poreča pronađen je u petak popodne samo osam kilometara od mjesta pljačke. U šumi pokraj Žbandaja s praznim rezervoarom pronađen je bijeli fiat uno Ustanove za zdravstvenu njegu Eleonora.

Ostavili sve dokumente

Čini se da im je "unić" poslužio samo za jednu svrhu - prošli su rampe u središtu Poreča bez ikakvih problema, oteli, prema nekim izvorima, 10 milijuna kuna u zlatnini i pobjegli.

Iz automobila, koji im je poslužio da prijeđu nešto manje od deset kilometara, ništa nisu ukrali. Baš kao i da je i dalje stajao parkiran ispred Doma zdravlja odakle je nestao, u njemu je bila knjižica vozila, prometna dozvola, vatrogasni aparat, medicinske potrepštine...

Podsjećamo, s parkirališta Doma zdravlja auto je ukraden u noći na srijedu što su vlasnici Eleonore policiji prijavili oko 7.30 sati kada je jedna od medicinskih sestara, koja je trebala krenuti na teren, shvatila da na parkiralištu nema automobila.

– Rekli smo joj da bolje pogleda, parkiralište je veliko, ali nije ga pronašla – objasnili su iz Eleonore i dodali kako im je automobil vraćen nakon što je policija iz njega izuzela sve otiske.

Čini se kako su pljačkaši, koji su očito danima pratili kako teče život u središtu Poreča da bi doznali kako kroz rampe za ulaz u središte grada osim stanara nesmetano mogu proći samo vozila s oznakom hitne pomoći, ukrali automobil iz dvorišta Doma zdravlja i odvezli se oko kilometar i pol do Decumanusove te ga bježeći ostavili osam kilometara dalje kod Žbandaja.

– Vjerojatno su shvatili da neće daleko stići jer je rezervoar bio prazan još u utorak navečer, a sestra, koja je njime išla na teren, trebala ga je "natankati". Baš zato mislim da u pljački nije sudjelovao nitko od mojih zaposlenika jer su znali da je prazan, ali policiji smo dali popis svih koji se služe tim autom – kazala je vlasnica Eleonore i dodala kako im policija ne govori mnogo, ali zna da brava automobila nije bila "razvaljena", nego je netko, kako su joj objasnili, najvjerojatnije u automobil ušao s univerzalnim ključem.

Upropašten za pet minuta

U istarskoj policiji ne žele mnogo govoriti o spektakularnoj pljački.

– Mogu vam samo reći da je mojih 20 godina rada otišlo u 5 minuta, bačeni smo na prosjački štap jer nismo bili osigurani, ni zlato ni radnja. Mislio sam da je to nepotrebno jer nikad nije bilo pokušaja pljačke naše zlatarnice - kaže vlasnik zlatarnice Veritas Gjon Berisha te navodi kako neće zatvoriti radnju.

Komentara 11

H0
Hajduk_058
22:09 24.07.2010.

Sramota, kome treba tepati unić zar razbojnicima

OB
-obrisani-
21:33 24.07.2010.

...a ako je \"boston\" u pitanju e onda vozilo jos jednom upotrijebiti i hitno ga njime odvesti lijecniku.

BO
boston
20:05 24.07.2010.

Sada treba provjeriti tko je opljackan. Ako je Slovenac ostecen, tako mu i treba! Ako je Srbin opljackan, sta je i ocekivao? Ako je Bosanac ili Siptar, neka idu odakle su dosli. Kakav je to nacin, cuj nama zlato prodavat. Pa mi smo demokratsko drustvo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije