Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životna priča

Spasio sam ga iz skloništa, a onda je Marley spasio moj život

Foto: Privatani album
1/16
11.09.2021.
u 15:00

Tražio sam psa, želio sam zapravo njemačkog ovčara. A onda sam na internetu ugledao njega. Nisam ni trena razmišljao, nije mi bilo važno kako izgleda, koliko ima godina, a nije mi smetalo ni to što je bio slijep. Znao sam da je Marley pas kojeg želim

Da nije bilo njega, više ne bi bilo ni mene. Spasio sam ga iz skloništa, a onda mi je on to vratio i spasio mi život, kaže nam Denis Pucić. I dodaje da je Marley sve što ima i što mu treba.

– Ja mogu biti i gladan, ali Marleyu ne smije i ne može ništa nedostajati. Tražio sam psa kojeg ću voljeti i koji će voljeti mene. I našao sam ga – kaže nam ovaj mladi Slovenac iz Velike Pirešice. Nedavno su njih dvojica obilježila pet godina zajedničkog života, a sve je počelo sasvim slučajno.

– Tražio sam psa, želio sam zapravo njemačkog ovčara. A onda sam na internetu ugledao Marleya. Njegovu priču u Sloveniji su objavili volonteri, iako je Marley bio u Hrvatskoj. Nisam ni trena razmišljao, nije mi bilo važno kako izgleda, koliko ima godina, a nije mi smetalo ni to što je bio slijep. Znao sam da je to pas kojeg želim – kaže Denis. Ističe da ga je posebno rastužilo saznanje da slijep živi u boksu, a uz to su mu još u skloništu odbrojavali dane. Rekli su mu volonteri i da su ga već udomljavali pa vraćali. Plakao je zbog svega što je čuo, ništa ga više nije zanimalo i odmah je tražio da mu dovezu psa.

Foto: Privatani album

– Nisam imao auto i nisam mogao sam ići po njega. Marley je došao vrlo brzo, odmah je ušao u kuću, provjerio mirise i ostao – kaže nam. Bio je malo zbunjen prvih dana, ali jako brzo se snašao. I nikada nije nikakvu štetu napravio. Kad on radi, a često to traje i satima, Marley ne voli biti zatvoren. Na raspolaganju mu je cijelo imanje, sve je sigurno i ne može izići iz njega, a sam bira gdje će biti. No kad je kod kuće, kaže Denis, ne odvaja se od njega.

– Imao sam težak život, preživio sam i nesreću u desetoj godini, a Marley je došao k meni u vrijeme kad sam se još borio sam sa sobom. Spasio mi je život, da nije u tom trenu bio uz mene i osjetio što se događa, mene više ne bi bilo. Počeo me je lizati i pomogao mi da se predomislim. I nikad više nisam pomislio na nešto takvo, sad imam za koga živjeti – priča nam Denis. Da mu je pas najvažniji, potvrđuje još jednim potezom – ako mu se ipak nešto dogodi, o Marleyu će brigu preuzeti mama i brat koji jednako tako vole životinje, obvezao ih je na to.

Često se njih dvojica upute u šetnju u obližnju šumu, idu i među ljude, a druži se Marley i s drugim psima, iako ga to baš i ne privlači. Vjerojatno jer ne vidi što se događa oko njega, kaže Denis. Zato su najčešće u svom dvorištu ili u kući. Kad netko dolazi, odmah dojavljuje da imaju goste. I na tome i ostane, jer nije neki čuvar, pobjegne čim mu se nepoznati približe.

Za svog psa bi, ističe Denis, napravio baš sve, jer nije važno kako je njemu, važan je samo Marley. A kad su mu volonterke iz Velike Gorice tražile dom, nisu ni slutile da će se ostvariti njihove želje za psa koji nije imao sreće u životu – da pronađe čovjeka koji će računati na njega. Denis je svom najboljem prijatelju pokazao put, on je njegova svjetlost, a Marley za sve što je dobio vraća onako kako to samo pas zna – odanošću i bezuvjetnom ljubavlju.

Ključne riječi

Komentara 4

BE
berija
15:51 11.09.2021.

Ja imam ženu i djecu. Oni moraju imati, ja ne moram. Psa nemam. Jesam li zbog toga loš čovjek?

Avatar Tombstone
Tombstone
16:04 11.09.2021.

Lijepa prica. I tu u. USA psi su se pokazali kao najbolja terapija za bijeg od pakla droge

RO
RogaBabaroga
12:30 11.09.2021.

ljubavvvv🥰

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije