Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava junačina

Sošići: Najmlađi član spasio obitelj od trovanja plinom

plin
Duško Mirković/PIXSELL
28.01.2010.
u 19:31

Dvanaestogodišnji dječak, iako i sam otrovan ugljičnim monoksidom pribrano je nazvao Hitnu pomoć i tako spasio čitavu obitelj

Dvanaestogodišnjeg Florenda Ćosu iz mjesta Sošići, udaljenog 20-ak kilometara od Pule, koji kao najmlađi član obitelji i onako uživa povlašten status, otac Kadri, majka Ćibrija i brat Arbnar prozvali su pravom junačinom. Dječak je, naime, cijelu obitelj spasio od trovanja plinom tako što je, i sam otrovan ugljičnim monoksidom koji su neispravne instalacije ispuštale u obiteljskoj kući, pribrano nazvao Hitnu pomoć.

- Svima nam je danima bilo loše, a liječnici su mislili da smo se otrovali hranom. Nekoliko dana prije Nove godine svi smo pozaspali, svi u svojim sobama. Jedino se Florend probudio i pozvao pomoć, ispričao je sretni tata Kadri. Florend kaže da ga je probudilo bolno bubnjanje u ušima, no uspio je zadržati hladnokrvnost kad nije nikoga uspio probuditi. Cijela obitelj završila je u bolnici a pomogla im je i barokomora, u kojoj su se prvi put susreli nakon što je tragedija izbjegnuta.

- Tek tada se Florend prestrašio. Kasnije nam nije dao da spavamo u spavaćoj sobi, prisjeća se Kadri. Iz bolnice su otpušteni na Staru godinu. Na taj će dan, kaže obitelj, od sada slaviti doček nove godine, ali i druge rođendane.

- Na povratku kući stali smo u dućanu s petardama. Rekao sam Florendu neka slobodno bira što god želi. Kasnije su me u selu zezali da su po prascima znali da obitelj Ćosa slavi, ispričao je Kadri, dodajući da je Florend uvijek šutljiv, ali i da je glasno pričao baš kad je bilo najpotrebnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije