Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strahote rata

Šokantna fotografija iz Sirije: Petogodišnjakinja spašava svoju mlađu sestru na ruševnoj zgradi

Sirija
Screenshot/YouTube
27.07.2019.
u 10:49

Starija Riham je preminula od ozljeda, a mlađa, Tuqa, se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja

Društvenim mrežama širi se šokantna fotografija petogodišnjakinje koja pokušava spasiti sedam mjeseci staru sestru držeći je za majicu na ruševnoj zgradi u sirijskom gradu Arihi. Na fotografiji je i njihov otac koji se nalazi par metara više od njih.

Prizor su zabilježile kamere medijske kuće SY-24 nakon što je u srijedu Asadov režim Arihu zasuo bombama, piše BBC.

Novinar Bašar al-Šeik snimio je obitelj dok je izvještavao o raketiranju Arihe. I on je priskočio u pomoć. Nekoliko trenutaka nakon toga, zgrada se srušila i dodatno ozlijedila djevojčice Riham i Tuqu koje su prevezene u bolnicu. 

Starija Riham je preminula od ozljeda, a mlađa, Tuqa, se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.  Njihova majka ubijena je tijekom raketiranja.

Najmanje 103 civila od kojih 26 djece ubijeno je proteklih deset dana u zračnim napadima sirijske vlade i njezinih saveznika na škole, bolnice, tržnice i pekare uz očitu ravnodušnost međunarodne zajednice, rekla je u  petak Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet.

Ključne riječi

Komentara 13

MM
Marko_M
13:45 27.07.2019.

A tata mu se bori za Siriju i svoju obitelj u Njemackoj. Sramota

Avatar ZLO
ZLO
11:07 27.07.2019.

Ajde večernji okanite se ćorava posla guranja vahabijske propagande.

ZH
zhecko
13:04 27.07.2019.

Stradanje djece je uvijek za plakati. VL treba da se izjasni na čijioj strani stoji. Ovim člankom se ide na ruku "pobunjenicima" koji su zapravo radikalne islamističke frakcije poput ogranka bivše Al Qaide Jabhat al Nusra. Al Nusra je sada obnovljena pod nazivom Hayat Tahrir al Sham, koji još drže pokrajini Idlib i dio pokrajine Hama. Ove terorističke grupe podržava (naoružava) Turska, Francuska i Engleska u cilju rušenja legitimnog režima Assada i otimanja dijela Sirije. "Pobunjenici" su raspršeni među lokalnim stanovništvom, topništvo i raketne bacače drže u naseljima i nije ih moguće selektivno napadati, te se stvarno strada civilno stanovništvo. Jedino korektno rješenje da se stane na kraj ovoj sramotnom situaciji da polože oružje (svakako su bezizglednom položaju) i da ih Turska ih lijepo preuzme, kada ih toliko voli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije