Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija pokraj Osijeka

Šok u Čepinu: Utopio se u kanti u koju mu je pala igračka

Čepin dječak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
31.03.2016.
u 19:45

Otac je točno prije kobnog trenutka nakratko utrčao u kuću kako bi obišao suprugu koja je prije mjesec dana rodila njihova trećeg sina

U kanti vode utopio se trogodišnji dječak L. S., i to u dvorištu svoga doma u okolici Osijeka. Stravična tragedija zbila se u srijedu popodne. Mališan je upao, pričaju susjedi, u plavu kantu za recikliranje papira, a koja je, govore, do polovice bila ispunjena vodom.

– Pokušao je dohvatiti malu kanticu koja mu je upala u tu visoku plavu kantu. Dovukao je prvo svoj traktor guralicu do kante, popeo se na njega i nagnuo nad kantu. Izgubio je ravnotežu i upao u vodu – opisuju nam susjedi još u nevjerici.

Nikad nisu bili bez nadzora

Sve se odigralo, nastavljaju, u sekundama.

– Već je za minutu, kažu, poplavio. Hitna je pomoć došla brzo, za deset minuta, oživljavali su ga na deki u dvorištu, ali nije mu, nažalost, bilo spasa – govore mještani. Još desetak minuta prije tragedije vidjeli su ga kako se veselo igra i trčkara pred kućom, u društvu bake, djeda i oca. Otac je malo prije kobnog trenutka, navodno, nakratko utrčao u kuću kako bi obišao suprugu koja je prije mjesec dana rodila njihova trećeg sina pa je bila uz bebu na katu kuće. Šok je to veći jer u mirnoj ulici, dalje od glavne ceste i gužve, svi znaju kako mališani doslovno nikada nisu bili bez nadzora.

– Roditelji, djed i baka uvijek su na njih pomno pazili, obitelj im je prekrasna. Koliko smo čuli, nitko nije vidio kad je maleni upao u kantu – tuguju susjedi i rodbina. Pred kućom gore svijeće, na ogradi je osmrtnica. Mališanov život prekinut je sa samo tri godine i tri mjeseca.

Policija potvrdila utapanje

– Igralo se dijete, što da vam kažem, strašno – jedva je izustila dječakova teta. Rodbina i prijatelji neutješni su, okupljali su se jučer cijeli dan u dvorištu kuće u kojem se tragedija zbila. Dječak ima starijeg brata koji je u drugom razredu osnovne škole, a mlađi brat rođen je prije mjesec dana.

Osječka policija o nemilom događaju nije izvijestila javnost. Kratko su nam samo jučer potvrdili da se nesreća dogodila.

– Možemo samo potvrditi da je smrtno stradalo dijete na osječkom području, a dojava je stigla u srijedu popodne. Provode se izvidi kako bi se utvrdile sve okolnosti stradavanja pa ne možemo iznositi detalje – kratko nam je kazao Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Smrt je, i prema informacijama iz istrage, nastupila utapanjem. 

>>Tragedija kod Krapine: U igri s karabitom jedno dijete poginulo

>>Konj teško ozlijedio vlasnika udarcem u glavu, liječnici se bore za njegov život

Ključne riječi

Komentara 7

OS
osica
17:12 31.03.2016.

Nažalost, trenutak je dovoljan. Djeca su nezamislivo nepredvidljiva, jer nisu svijesna baš nikakve opasnosti. Jadna obitelj. Sućut

ZI
zlo_i_naopako
16:54 31.03.2016.

svim čepincima, a posebno neutješnoj obitelji saučešće iz zagreba....

ST
stipe123
16:38 31.03.2016.

Saučešće porodici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije