Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRIJANA CVRTILA

Smijenjena direktorica Eko Moslavine koja je optužila kadrove HDZ-a i HSLS-a za uhljebljivanje

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
09.12.2021.
u 17:06

Skupština Eko Moslavine u kojoj su predstavnici suvlasnika Kutine, Popovače, Velike Ludine i tvrtke Ventus nije se održala u prostorijama tvrtke

Direktorica kutinske Eko Moslavine Adrijana Cvrtila službeno je razrješena dužnosti, javlja 24 sata.

Podsjećamo, Cvrtila je zviždačica koja je USKOK-u ranije izašla u javnost s optužbama na zapošljavanje stranačkih kadrova HDZ-a i HSLS-a i rodbine u tvrtki. 

Postupak smjene započeo je sredinom rujna kazavši da je Cvrtili u srpnju u Gradskom vijeću odbijeno izvješće o radu te da sve što Cvrtila radi u javnosti zapravo ima osvetnički motiv. 

Cvrtila je snimke odnijela USKOK-u , a zatim izišla sa svime u medije, a  što je do sada rezultiralo ostavkama na sve stranačke funkcije u HSLS-u Davora Kljakića te i raspuštanjem gradskog i županijskog ogranka HSLS-a u Kutini. HDZ i HSLS glavni su koalicijski partneri u Kutini, a i sama Cvrtila članica je HSLS-a u kojem je prije nekoliko mjeseci izbio veliki unutarstranački sukob u gradskoj organizaciji.

Skupština Eko Moslavine u kojoj su predstavnici suvlasnika Kutine, Popovače, Velike Ludine i tvrtke Ventus nije se održala u prostorijama tvrtke jer gradonačelnik Popovače Josip Mišković i odvjetnik koji zastupa tvrtku Ventus nisu imali COVID potvrde.

Kako nisu mogli ući, a gradonačelnik Kutine Zlatko Babić nije htio da pri donošenju odluke ne budu prisutni novinari, Skupština je održana u gradskoj Upravi Kutine, iako se radi o javnoj instituciji za koje su potrebne COVID potvrde.

- Nije mi žao što sam prijavila USKOK-u i izašla u javnost sa svim nepravilnostima, ali smatram da su prijavitelji premalo zaštićeni i redovno ih se ostavlja na vjetrometini. One koje sam prijavila su još uvijek na funkcijama, odlučuju o mojoj sudbini i egzistenciji. Iako sam zaposlenik Eko Moslavine od 2008. godine i imam pravo ostati raditi u tvrtki, bojim se da ide prema tome da mi daju otkaz i da završim na ulici. Ako i ostanem, mogu očekivati mobbing - govori Cvrtila.

- Kako su ostali u pozicijama moći, svi su u strahu. Neki zaposlenici mi priđu na ulici i čestitaju, ali kažu da mi ne smiju ništa ni lajkati na Facebooku jer se boje posljedica. Trebamo mijenjati takav sustav u kojem politika sve koordinira tako da odgovara njihovim miljenicima dok oni koji prijave nepravilnosti ostaju prepušteni sami sebi  - zaključuje. 

>> VIDEO Tomašević: Prodat ćemo zemljište bolnice u Blatu, država ide u tu investiciju

 

 

Komentara 4

Avatar drug Joža
drug Joža
17:25 09.12.2021.

Gradonačelnik Popovače nema covid potvrdu?!? Pa kako taj lik dolazi na radno mjesto?!? Kroz prozor? Ili radi od kuće kao gradonačelnik?

SE
Separator
21:20 09.12.2021.

Žensku je postavio HDZ. Od tada joj je misija bila ugnjetavati kadrove koje je postavio bivši direktor SDP ovac. Nekoliko ljudi je samo dalo otkaz, jednom je dala 4 opomene pred otkaz, a lik doslovno ne bi mrava zgazio ii i zaista radi svoj posao. Žena do postanka direktoricom nije pričala niti s jednim radnikom od kojeg nije imala koristi. Da ne govorimo što je sve prešlo preko nje. Kod ulaska u ured morao si ostaviti mobitel vani a ona te snima. I onda ode u 24 sata kad je osjetila da će je maknuti. Halo, 24 sata. Tip osobe koji doslovno misli da je stvorena za direktoricu i ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije