Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Smijenjen šef PU dubrovačko-neretvanske, brojne kadrovske promjene u policiji

Ivica Tolušić
import
27.10.2008.
u 10:46

Na prijedlog v.d. glavnog ravnatelja policije Vladimira Fabera, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko imenovao je Zlatka Sokolara načelnikom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a Ivicu Tolušića načelnikom Operativno-komunikacijskog centra policije, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Uz ta imenovanja Ravnateljstvo je donijelo i rješenja o kadrovskim promjenama, a jedna i druga na snagu stupaju danas.

Zlatko Sokolar rodio se 24. travnja 1960., diplomirani je pravnik, u sustavu je Ministarstva unutarnjih poslova od 1985. Policijsku karijeru započeo je u PU zagrebačkoj kao operativni djelatnik u policijskoj postaji Centar. U Ravnateljstvo policije došao je s mjesta načelnika Odjela granične i aerodromske policije u PU zagrebačkoj, a od tada je obnašao dužnosti načelnika Odjela granične policije, načelnika Odjela za državnu granicu te pomoćnika načelnika Uprave za granicu. U PU dubrovačko-neretvansku odlazi s mjesta načelnika Odjela za nezakonite migracije.

Ivica Tolušić rodio se 20. kolovoza 1966., diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti, a u sustavu je Ministarstva unutarnjih poslova od 1991. godine. Obnašao je dužnost pomoćnika zapovjednika u postaji za sigurnost prometa, zatim načelnika Postaje prometne policije te načelnika Sektora policije u PU zagrebačkoj. Od 2006. Tolušić je bio načelnik PU sisačko-moslavačke, a sredinom 2008. imenovan je načelnikom PU zagrebačke.

Uz navedeno, v.d. glavnog ravnatelja policije Vladimir Faber donio rješenja prema kojima je: Tihomir Kralj načelnik Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Željko Brincka pomoćnik načelnika Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a Dario Dasović načelnik Odjela kriminaliteta droga.

Sonja Raguž je načelnica Odjela kriminalističko obavještajne analitike, Damir Kukavica načelnik Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločina, Damir Barlović načelnik Odjela kriminalističke tehnike, a Mato Blažanović v.d. načelnika Odjela za zaštitu svjedoka.

Tihomir Kralj rodio se 4. rujna 1966., diplomirani je kriminalist, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1991. godine. U dosadašnjoj karijeri obnašao je dužnost načelnika Odjela posebnih kriminalističkih poslova, a zatim je imenovan pomoćnikom načelnika Uprave kriminalističke policije. S mjesta načelnika Odjela kriminaliteta droga imenovan je načelnikom Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije.

Željko Brincka rodio se 19. kolovoza 1961., diplomirani je ekonomist. U sustavu MUP-a je od 1991. godine kao policijski službenik u policijskoj postaji Ivanić-Grad. Obnašao je dužnost voditelja Odsjeka organiziranog kriminaliteta, zatim načelnika Odjela kriminalističke policije te zamjenika načelnika PU. Od 2001. u Upravi kriminalističke policije Ravnateljstva policije bio je načelnik Odjela kriminalističko-obavještajne analitike.

Dario Dasović rodio se 2. lipnja 1967. godine, diplomirani je pravnik. U Ministarstvu unutarnjih poslova je od 1993. Na mjesto načelnika Odjela kriminaliteta droga u Policijskome nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta došao je iz PU osječko-baranjske, gdje je obnašao dužnost načelnik Odjel organiziranog kriminaliteta.

Sonja Raguž rodila se 10. listopada 1963., diplomirani je kriminalist. U sustavu je MUP-a od 1993. godine. Na dužnost načelnice Odjela kriminalističko obavještajne analitike u Policijskome nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta došla je s mjesta kriminalističko-obavještajnog analitičara.

Damir Kukavica rodio se 27. studenog 1958., diplomirani je pravnik. U MUP-u je od 1991. godine. Bio je načelnik Odjela općeg kriminaliteta, zatim načelnik Sektora kriminalističke policije, a potom pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije. Na novo radno mjesto došao je s dužnosti voditelja Odsjeka Europola.

Damir Barlović rodio se 4. listopada 1965. godine, diplomirani je politolog. U MUP-u je od 1991. godine. Na dužnost načelnika Odjela kriminalističke tehnike u Sektoru za potporu kriminalističke policije imenovan je nakon obavljanja poslova policijskog službenika za opći kriminalitet.

Mato Blažanović rodio se 12. svibnja 1958. godine, diplomirani je pravnik. U sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1992. godine. Imenovan je za v.d. načelnika Odjela za zaštitu svjedoka u Sektoru za potporu kriminalističke policije nakon obavljanja dužnosti voditelja Odsjeka za operativno postupanje, navodi se u priopćenju.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije