Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA VOŽNJA IZVAN OBILJEŽENIH STAZA

Slovenija: Na Krvavcu lavina zatrpala skijaša

lav
afp
31.01.2010.
u 19:28

Očevici govore da se 52-godišnji skijaš žičarom dovezao do vrha Krvavca, prešao preko ograde i počeo skijati izvan uređenih staza.

Na skijalištu Krvavec snježna je lavina danas rano poslije podne zatrpala 52-godišnjeg skijaša iz okolice Kranja.

Identitet skijaša još nije otkriven, a očevici govore da se žičarom dovezao do vrha Krvavca, prešao preko ograde i počeo skijati izvan uređenih staza.

U akciji spašavanja sudjelovalo je više od 30 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima i dva helikoptera. Voditelj akcije Janez Trilar objašnjava da je skijaš krenuo na istočnu stranu Krvavca i na neuređeno područje otišao mimo zaštitne ograde i ploča s upozorenjima o zabrani skijanja prema Kriškoj planini. Skijanjem na tom terenu pokrenuo je snježnu lavinu koja ga je odnijela 300 metara niže, javio je Radio Slovenija dodavši da su ga gorski spasioci pomoću lavinskih pasa našli nakon brze i zahtjevne intervencije, ali mu više nije bilo spasa.

Slovenski meteorolozi upozoravaju da je zbog obilnih padavina i naslaga novog snijega opasnost snježnih lavina povećana s drugog na treći stupanj.

Ključne riječi

Komentara 8

AG
Agramer198
19:35 31.01.2010.

A zanimljivo kak se planina zove,,,

MU
Mućanin
19:44 31.01.2010.

Tko mu je kriv kad je budala, tko ga šiša!!!

VI
Vito
13:59 01.02.2010.

ništa neobično ili glupo. Nije neobično, ali je glupo odlaziti u alpe u vrijeme južine ili neposredno nakon padalina. Snijeg je još uvijek nestabilan i, kao u ovom slučaju, smrtno opasan. Najljepše se skijati izvan staza, po netaknutom snijegu. Samo se prije toga trba raspitati o vremenskim prilikama prije tjedan dana do dana odlaska na snijeg. Tu su slovenci dosta ljubazni, barem su bili do prije osamostaljenja, te vam daju dobru sliku o mjestima kuda se želite spuštati izvan staza. Onda se rijetko mogu dogoditi takva iznenađenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije