Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moguća i tuča

Oluja koja je poharala Sloveniju kreće se prema Hrvatskoj: Izdano upozorenje za tri regije

U popodnevnim satima Zagreb pogodilo nevrijeme
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/4
21.06.2022.
u 13:20

Europski sustav upozorenja na oluje (Estofex) za Hrvatsku je postavio upozorenja drugog stupnja

Zbog mjestimice mogućih izraženih pljuskova i grmljavine za tri regije izdano je danas žuto upozorenje. Riječ je o osječkoj, zagrebačkoj i karlovačkoj regiji. Naime, u svima je vjerojatnost grmljavine između 40 i 70 posto. 

Foto: DHMZ

Slovenci su također najavili nestabilno vrijeme, a dijelove Austrije i Slovenije već je pogodila tuča. Kako navodi Neurje.si, poslijepodne se očekuje da će se nevrijeme kretati prema jugoistoku, u smjeru Hrvatske. Dio Hrvatske, naime, označen je na njihovoj karti drugom razinom opasnosti. Riječ je o razini koja označava veliku vjerojatnost jačih oluja. 

Europski sustav upozorenja na oluje (Estofex) za Hrvatsku je, također, postavio upozorenje drugog stupnja. Estofex najavljuje oborine i ističe mogućnost pojave tuče

Vrijeme u srijedu

Sutra će u većini krajeva djelomice biti sunčano, posebno na Jadranu. Uz prolazno više oblaka, mjestimične kiše pa i grmljavine, ujutro može doći do nevremena, ponajprije u dijelovima središnje i istočne Hrvatske. Posebice navečer i u noći na četvrtak jače nevrijeme moguće je u najsjevernijim predjelima.

Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom slab, uz pljuskove kratkotrajno pojačan, a na Jadranu u najtoplijem dijelu dana do umjeren, većinom jugozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 15 do 20°C, na Jadranu između 20 i 24°C. Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33°C.

VIDEO Snažna tuča poharala kontinentalnu Hrvatsku, objavljene fotografije posljedica: 'Situacija je katastrofalna'

Komentara 21

CE
cenzura
13:57 21.06.2022.

Kakva je to oluja "poharala Sloveniju"? Kada? Ni kapi kiše danas a kamoli "oluje"! Čemu dizanja nepotrebne panike??? Uznemiranje javnosti širenjem lažnih vijesti je kazneno djelo! Svjesni ste toga? Ili?

ĆO
Ćovijek
14:36 21.06.2022.

Baš gledam weather radar. Najbliža kiša Sloveniji je u Tirolu. Halo!?

JO
Jordi
21:04 21.06.2022.

Sad ćete ovako naredna 3 mjeseca senzacionalno svaki pljusak najavljivat. Uskoro nas čeka hrpa ovakvih super vijesti kao i članaka sa uputama da se po vrućini treba piti voda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije