Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticaj na cijepljenje

Tko stoji iza slogana 'Misli na druge, cijepi se', glavne poruke nove kampanje HZJZ-a

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
23.12.2020.
u 22:19

Prema planu cijepljenja, prvi će cjepivo dobiti oni kojima je to najpotrebnije – korisnici domova za starije i nemoćne, radnici u sustavu socijalne skrbi te zdravstveni radnici koji su najizloženiji virusu

Misli na druge, cijepi se - glavna je poruka kampanje kojom se želi potaknuti što više građana na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 koje počinje 27. prosinca. Autor slogana i kampanje koju pokreće Hrvatski zavod za javno zdravstvo je nagrađivani dizajner Boris Malešević koji je mnoge političare doveo do najviših funkcija. Između ostalog i premijera Andreja Plenkovića 2016. godine kao i predsjednika države Zorana Milanovića

Kampanja je predstavljena danas na sjednici Vlade na kojoj je usvojen i plan uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19.

– Dostupno, sigurno i učinkovito cjepivo imat će središnju ulogu u spašavanju života, zaštiti zdravstvenog sustava, ubrzavanju gospodarskih aktivnosti i  normalizaciji funkcioniranja sustava obrazovanja i socijalne interakcije među ljudima – rekao je danas Vili Beroš ističući da će u suzbijanju epidemije COVID-19 uloga cijepljenja biti nezamjenjiva.

VIDEO Plenković, Beroš i Capak o nacionalnom planu cijepljenja

Prema planu cijepljenja, prvi će cjepivo dobiti oni kojima je to najpotrebnije – korisnici domova za starije i nemoćne, radnici u sustavu socijalne skrbi te zdravstveni radnici koji su najizloženiji virusu, a nakon toga i ostali građani – od najstarijih i najrizičnijih do najmlađih.

Do sada je naručeno 5,9 milijuna doza cjepiva koje se dobiva u dvije doze. Ono će biti besplatno te je novac osiguran u proračunu, a cijepljenje je na dobrovoljnoj snovi.

Komentara 23

Avatar abakus
abakus
22:32 23.12.2020.

Ovo "Misli na druge" kao argument za cijepljenje jedna je velika LAŽ. Zašto? Zato što je sam Beroš rekao da će oni koji se cijepe morati i dalje nositi maske jer su i dalje mogući prenosnici virusa i mogu zaraziti druge. Kako se onda cijepljenjem "misli na druge"? Laž, kao i tolike druge laži oko ovog korona-ludila. Cijepljenjem se ne štiti druge, štiti se eventualno sebe. No s obzirom na to da je ovaj virus za veliku većinu ljudi potpuno bezopasan, od njega se ne trebamo štititi i time je cijepljenje nepotrebno.

MK
mksdk
22:32 23.12.2020.

Mislim na sebe i na druge i neću se cijepiti, a neću ni druge optuživati ako me zaraze.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
00:51 24.12.2020.

sjećate se famozne aplikacije-bota Andrije? E vidite, upravo tako će i završiti ova priča oko cijepljenja, ako već nije!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije