Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudska bešćutnost

Slijepog psa koji jedva hoda na Valentinovo ostavili u šumi

Foto: Privatni album
1/5
17.02.2020.
u 17:38

Valentino je živi kostur, ima tek 15 kg, a trebao bi imati barem 50. Po duljini njegovih noktiju upitno je koliko dugo nije hodao, gdje su ga do sada držali i kakav je život imao

Dobio je ime Valentino, jer na Valentinovo su ga pronašli u šumi. Potpuno je slijep, teško pokretan i već u godinama. I još je jedan u nizu ostavljenih, još je jedan koji pokazuje svu ljudsku bešćutnost.
– Kada te pitaju kako se nosiš sa svime, kažeš da si već otupio, ali onda dođe On i sve padne u vodu. Vidjela sam svašta, ali pokušavam pronaći riječi da bih vam ovo opisala – počinje priču o ostavljenom psu volonterka Zadarskog azila. Kaže, nakon dojave o psu u lošem stanju krenuli su po njega, ali u međuvremenu saznali su da su vlasnici došli po psa.
– Prema informacijama koje imamo, oni su ga zapravo taj dan ostavili, samo su bili uhvaćeni na djelu pa su pričekali da ostanu sami. Ne znamo tko su ti ljudi, ako netko prepozna psa molimo da nam se javi –  poziva volonterka. No, sudeći po stanju u kojem je pas pronađen, teško da se uopće kretao i da je bio negdje gdje ga je bilo tko mogao vidjeti.

Foto: Privatni album

– Valentino na nogama može stajati tek kratko vrijeme. Zapravo je hodajući kostur, ima tek 15 kg, a trebao bi imati 50. Šokirani su i veterinari, posebno izgledom njegovih noktiju, tko zna koliko dugo nije hodao kad su mu nokti toliko izrasli. Gdje su ga držali, kakav je život imao –  pitaju se volonteri.
Bez obzira na stanje u kojem su ga pronašli, a koliko je loše znat će kad veterinari obave sve pretrage, Valentino ima želju za životom, obožava jesti i hrana mu je trenutno najveća radost.
 – Počeo nam je vjerovati, pred nama je jako dug put do oporavka, ali bit ćemo njegove oči. Ne znamo ima li smisla i pisati da mu tražimo barem privremeni smještaj i nekog tko će mu pomoći da se oporavi. Trebaju nam i visoko kalorične konzerve, da što prije počne dobivati na težini – napisale su volonterke u svom pozivu za pomoć. A pomoći im možete i novčanom donacijom na njihov račun, HR 6223400091111006752, a sve možete pratiti na stranici Zadarski azil.

Nakon početne nade da može biti bolje, nakon dana provedenog u ambulanti saznali su da Valentino ima rak koji je metastazirao po cijelom tijelu i uznapredovalu lišmaniozu od koje je oslijepio.
 – Prema informacijama koje smo saznali ima 15 godina i živio je na Musapstanu čuvajući ovce. Neće živjeti još dugo, ali dat ćemo sve da mu ovo preostalo vrijeme bude što ugodnije  – kažu volonteri. Valentino sada zna da ima netko tko ga voli.

 

Ključne riječi

Komentara 8

GL
GlasnaJasna
23:39 17.02.2020.

još jedna žrtva ljudske oholosti. sve se vraća, pa tako i iživljavanje na nemoćnima. hvala dragim volonterima na ljubavi i velikome srcu

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
13:02 18.02.2020.

Naj humanije bi ga bilo uspavati, sve ostalo je patnja

DO
domagoj1492
18:37 17.02.2020.

Pa to je bio poklon divljim zvjerima za Valentinovo ! Vuk, lisica , medvjed za početak. A kasnije , žabe, crvi i mravi.... Niste shvatili poantu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije