Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boluje od mitralne valvule

Ušteđevinu od 300.000 kuna uložio u operaciju za spas svoje kujice Lole

Privatna arhiva
10.02.2020.
u 12:42

Nije htio odustati od svoje najbolje prijateljice i napravio je sve kako bi mogao priuštiti operaciju.

Iako ova dvanaestogodišnja kujica izgleda zdravo i dalje je zaigrana i vesela, Lola zapravo boluje od mitralne valvule, bolesti koja napada približno jednog u deset pasa, a u SAD-u od nje boluje čak 7,8 milijuna pasa, prenosi unilad.co.uk.

Kada mitralna valvula prestane raditi, protok krvi se ubrzava i ulazi u pluća, zbog čega bi se Lola mogla ugušiti i zatim bi joj prestalo raditi srce. Loli je veterinar dao najviše godinu dana života, ali njen vlasnik, Jason Garrett ne želi odustati od nje i radi sve u svojoj moći kako bi je spasio.

Na svu sreću, postoji rješenje. Dr. Masami Uechi, veterinar je koji radi operaciju kojom bi se moglo popraviti srce malene Lole. Iako je inače operacija bila dostupna samo u Japanu po vrlo visokoj cijeni, Ucehi sada podučava na veterinarskom fakultetu u Floridi te tako operacija postaje dostupnija, a i jeftinija.

Operacija sada košta 45.000 dolara, to jest približno tristo tisuća kuna. Jason je već iskoristio svu svoju ušteđevinu, a razmišlja i o prodaji automobila kako bi priuštio ovu revolucionarnu operaciju. Lolina operacija dogovorena je za ovo ljeto, a ako bude uspješna, produžit će joj se život za četiri godine.

Pogledajte prvo natjecanje u šišanju pasa u Zagrebu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije