Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavaju macu

Uma je preživjela šest mjeseci patnje, pravi je borac i zaslužuje pomoć

Foto: Privatni album
1/4
30.01.2020.
u 19:14

Brigu o ozlijeđenoj i zanemarenoj mački, koja je zatvorena u transporter i ostavljena u garaži, preuzela je zagrebačka Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja Rina

Mjesecima je maca Uma živjela u garaži. Ostavili su je ozlijeđenu, kažu, udario ju je auto. Nisu je vodili veterinaru, bilo im je preskupo. Preživjela je samo zahvaljujući jednom članu obitelji. Hranio ju je, potajno puštao iz transportera da se prošeće. I kad više nije mogao gledati njezine patnje, potražio je pomoć volontera.

– Čvrsta volja i nada ovog divnog bića daje nam snagu da se borimo zajedno s njom. Ima dekubitus, čudno je da nije dobila sepsu. Zglobovi na zadnjim nogicama su joj ukočeni. U jednoj ambulanti odmah je predložena eutanazija, ali ipak smo odlučili dati joj šansu – pričaju volonteri Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja Rina, koji su preuzeli skrb za macu. Kažu, tko smo mi da samo tako oduzmemo nekome život, jer je trošak, jer se s njima treba malo više pozabaviti.

– Kakva im je kvaliteta života? Dođite u naše utočište i vidjet ćete da se ništa ne razlikuju od 'zdravih' i da jednako uživaju. Maca ne pati, pored svega je zaigrana i daje capu, poziva na igru i maženje – ističu volonteri.

Uma je sada na sigurnom, suhom i toplom, rana je čista, prima antibiotike. Hrane ju kvalitetnom hranom kako bi se što prije oporavila, jer krvne pretrage pokazale su da je i anemična. Ne koristi zadnje noge, no već bez problema sama mijenja položaje. Umiljata je i surađuje u svim terapijama, a s obzirom da će troškovi liječenja biti visoki Udruzi će dobro doći svaka pomoć. Na njihovoj Facebook stranici možete pronaći što im sve treba, kao i broj računa na koji se mogu uplatiti novčane donacije. Uma ima oko tri godine i zaslužuje pomoć, jer sama je pokazala da je borac. A kad se malo oporavi, volonteri najavljuju da će njezine vlasnike prijaviti za teško zanemarivanje i nanošenje nepotrebne boli, jer to je i kazneno djelo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije