Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napetost

Sjeverna Koreja upozorava Južnu: Prestanite nas provocirati!

vojnik-korejski
Reuters/Pixsell
05.12.2010.
u 10:40

U Pyongyangu tvrde da njihov južni susjed izaziva "ekstremne tenzije" osvrnuvši se tako na izjavu južnokorejskog ministra obrane Kim Kwan-jina koji je rekao da će na buduće sjevernokorejske napade odgovoriti zračnim udarima.

Sjeverna Koreja upozorila je Južnu da prestane s provokacijama, a posebno ih je zasmetala najava novih vojnih vježbi u blizini morske granice koje će se održati u ponedjeljak. U Pyongyangu tvrde da njihov južni susjed izaziva "ekstremne tenzije" osvrnuvši se tako na izjavu novog južnokorejskog ministra obrane Kim Kwan-jina koji je rekao da će na eventualne buduće sjevernokorejske napade odgovoriti zračnim udarima.

- Politička situacija na Korejskom poluotoku polako izmiče kontroli zbog stalnih provokacija i luđačkih poteza Južne Koreje. Nitko ne zna kako će se situacija dalje razvijati - stoji u izjavi poslanoj iz Pyongyanga.

Napetost između dviju Koreja traje još od 23. studenog kada je Sjeverna Koreja raketirala južnokorejski otok Yeonpyeong prilikom čega je poginulo dvoje civila i dvoje vojnika. Bio je to njihov izraz neslaganja s vojnim vježbama koje u Žutom moru provode Južna Koreja i SAD.

Bez obzira na upozorenja sa sjevera, Južna Koreja najavila je još jednu vojnu vježbu s Amerikancima ističući kako su sve vježbe pripremljene i najavljene davno prije sjevernokorejskog napada.

Komentara 87

OB
-obrisani-
10:47 05.12.2010.

Prestanite vi postojati i zajebavati cijeli svijet više! Ajde Pentagon, isprobajte konačno nova oružja na tom poligonu... Samo kaj će siroti narod nastradati...

OB
-obrisani-
11:16 05.12.2010.

Remetinac@.. takvi ratnici sta se hvale su najaci

OB
-obrisani-
17:22 05.12.2010.

Patria zaboravio si spomenuti kao je Sjeverna Koreja kidnapirala Japance [ ovo je istina ] to je stvarno prica za sebe, cak su to poceli prakticirati kad je to kaubojima bilo nepoznanica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije