Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Milanović o Kuparima: Prethodnim vladama nije se dalo ili nisu imale znanja

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
25.09.2014.
u 10:18

Cilj je izgradnja hotela s četiri i pet zvjezdica i 1500 kreveta na lokaciji Kupari I.

Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda današnje sjednice Vlade bilo je raspisivanje međunarodnog natječaja za obvezujuće ponude za lokaciju Kupari I. U prvom krugu neobvezujuće je ponude poslalo šest investitora.

– Investicija je procijenjena na 100 milijuna eura, minimalno – rekao je Lorencin na sjednici. Raspisivanje javnog natječaja provest će se nakon dobivene suglasnosti Hrvatskog sabora, a rok za izvedbu je 48 mjeseci nakon dobivanja svih pravovaljanih dozvola. Cilj je izgradnja hotela s četiri i pet zvjezdica i 1500 kreveta.

– Interes je velik, trebalo je obaviti složen pravni i administrativni posao, što prethodne Vlade nisu htjele raditi, ili im se nije dalo, ili nisu imale znanja – rekao je premijer Zoran Milanović. – To nije posao od pet minuta, ali nije ni toliko teško – dodao je te naglasio kako će u ovom projektu biti otvoren znatan broj radnih mjesta koja će se neizravno brojiti i u tisućama.

Lorencin je nakon sjednice održao konferenciju za medije o projektu.

Posljednja, 24. točka, koja isprva nije bila na objavljenom dnevnom redu, bila je zabrana zapošljavanja novih zaposlenika u državnom sektoru.

Očekuju više od tisuću kredita

Prva točka bio je prijedlog programa poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta KREDITOM DO USPJEHA 2014. Program Kreditom do uspjeha 2014. usmjeren je na smanjenje kamata te unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih tvrtki, a nudi kredite od 100.000 do 5 milijuna kuna. Nude se i krediti u visini od 30.000 do 200.000 kn za financiranje tekuće likvidnosti.

– Očekujemo više od tisuću kredita u prvih šest mjeseci realizacije – rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, dodajući da su sredstva u proračunu osigurana za idućih 10 godina.

Usvojen je i prijedlog nacionalne strategije za prava djece u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

– Najveći se dio problema može riješiti u suradnji s lokalnom zajednicom – rekla je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Pravedniji obračun

Četvrta točka bio je Nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Hrvatske i Velikog Vojvodstva Luksemburga o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu. Ugovor je potpisan u Luksemburgu u lipnju, a sada se upućuje u saborsku proceduru, rekao je ministar financija Boris Lalovac.

Usvojen je i prijedlog uredbe o jediničnim naknadama, korektivnim koeficijentima i pobližim kriterijima i mjerilima za utvrđivanje posebne naknade za okoliš na vozila na motorni pogon  Pri starom obračunu nije se vodilo računa o emisijama CO2, a novi je pravedniji jer se vodi računa o tome tko više onečišćuje okoliš, objasnio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Time se, dodao je, kupce usmjerava prema štedljivijim vozilima. Šesta je točka bio prijedlog uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva zdravlja kojom se ustrojava 13 unutarnjih jedinica.

Na dnevnom redu bio je i prijedlog uredbe o objavi Ugovora o filmskoj koprodukciji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Francuske Republike koji je, kako je objasnio zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, osnova za suradnju na filmskim projektima.

>> Milanović: Karamarko je govorio kao šef statistike u Sovjetskom Savezu

>> Milanovićeva vlada manjinska sa stabilnom većinom

Komentara 30

MR
midnight rose
10:31 25.09.2014.

dosta više s nesposobnošću ove Vlade! Odlazite više, sve ste uništili....

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
08:55 25.09.2014.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. Dok se hrvatska javnost zabavlja ideološkim raspravama daleko od očiju javnosti, gotovo preko noći iz iz novog Kaznenoga zakona koji je na snagu stupio s prvim danima prošle godine uklonjeno je kazneno djelo 'Ugrožavanja državne neovisnosti'.

Avatar puky
puky
10:12 25.09.2014.

... još jedna crvena bajka i projekat jugo komunističke nesposobne vlast ... tko će ovo jamiti ? ... pa naravno, neki njihov štrok ... onaj pravi sve je jamio za vrijeme nejake vlade maloga ivice ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije