Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sjednica Vlade na Krovu svijeta da se upozori na globalno zatopljivanje

Everest, Nepalska vjada
AFP
04.12.2009.
u 14:32

Na zaravni Kalapattar, mjestu poznatijem kao Bazni logor Everesta, premijer i 22 ministra održali sjednicu na visini od 5262 metra pod maskama za kisik

Na visini od 5262 metra zaravni Kalapattar, mjestu poznatom kao Bazni logor Everesta, Nepalski ministri su 4. prosinca pod maskama za kisik izglasali nekoliko Vladinih odluka. Ondje su se dovezli Vladinim helikopterom, a među ministrima je bilo i nekoliko njih koji nikada nisu boravili na visinama iznad 2000 metara. Premijer Madhav Kumar i 22 ministra sjednicu su održali na kamenjaru kojim je nekad tekao ledenjak Khumbu da upozore na globalno zatopljivanje i naglo otapanje ledenjaka. Nepal osobito, osim klimatskih promjena, zabrinjava što se ledenjaci previše naglo "cijede" u jezera koje samo prirodne brane od ledenjačkog šljunka zadržava da se ne izliju i bujice pred sobom izbrišu sva ljudska naselja koja im stoje na putu.

Sličnu demonstraciju protiv globalnoga zatopljivanja prije nekoliko mjeseci održala je Vlada Maldiva, ali pod morem u ronilačkoj opremi. Globalno zatopljivanje prijeti da potopi tu otočku državu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije