Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPLJANJE POTPISA U ŠKOLAMA

Sindikat Preporod traži odgodu 'Škole za život'

Sindikat Preporod
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
27.06.2019.
u 00:30

Iz sindikata reagiraju tek sada, iako su mnogi iz obrazovnog sektora na istu tezu upozoravali cijele godine eksperimentalne provedbe “Škole za život”, dok se sindikati tada nisu kazali oglasili

Dva mjeseca uoči početka nove školske godine i frontalne primjene “Škole za život” koja je u eksperimentalnoj primjeni već godinu dana, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod, odlučio je sada reagirati.

Kažu da će svim školama uputiti poziv na potpisivanje zahtjeva za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene “Škole za život”, a pod egidom da žele dati priliku svim zaposlenicima u hrvatskim osnovnim i srednjim školama da se izjasne o metodama i organizaciji novoga programa “Škole za život”.

Potpise za odgodu skupljat će do 12. srpnja. Uz odgodu “Škole za život”, zahtijevaju i stvaranje infrastrukturnih i drugih uvjeta u svim hrvatskim školama te provođenje cjelovitog i stručnog usavršavanja učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja, odnosno svih koji će program provoditi u praksi.

Potpise će, kažu, proslijediti premijeru Plenkoviću.

– Nakon završetka akcije potpisi će biti odneseni premijeru Plenkoviću, jer on je najodgovornija i najmoćnija osoba u državi, a reforma odgoja i obrazovanja je prioritetno političko i nacionalno pitanje. Skupljanjem potpisa šaljemo jasnu poruku premijeru što mu je činiti ako istinski prepoznaje važnost promjena u obrazovanju – rekao je jučer na konferenciji za novinare Željko Stipić, predsjednik sindikata.

Iz sindikata reagiraju tek sada, iako su mnogi iz obrazovnog sektora na istu tezu upozoravali cijele godine eksperimentalne provedbe “Škole za život”, dok se sindikati tada nisu kazali oglasili. Stipić je jučer istaknuo:

– Proteklih nekoliko mjeseci stalno nam dolaze upiti, osvrti, promišljanja i negodovanja učitelja i nastavnika nezadovoljnih “Školom za život”. Svih tih mjeseci trebali su zaštititi nastavnike i profesore odmah, kao i u situacijama da jasno i javno mogu iznositi stvarne stavove o “Školi za život” - što do sada nije bio slučaj.

Komentara 11

MO
moškov
05:19 27.06.2019.

Bombastican naziv ...škola za život ....je najobicnija ispraznica...divjak u nu2 rabi istocnjacke izraze npr.obim umjesto obujam...skola za zivot ima smisla ako ucitelji i nastavnici imaju plaće za život...njezini pogledi iz minstarske fotelje su pogrjesni...gradonacelnika zagreba naziva primitivnim ..je li to izraz iz njezine engleske skole za zivot....

MO
moškov
05:18 27.06.2019.

Bombastican naziv ...škola za život ....je najobicnija ispraznica...divjak u nu2 rabi istocnjacke izraze npr.obim umjesto obujam...skola za zivot ima smisla ako ucitelji i nastavnici imaju plaće za život...njezini pogledi iz minstarske fotelje su pogrjesni...gradonacelnika zagreba naziva primitivnim ..je li to izraz iz njezine engleske skole za zivot....sve se vrti oko penez soldi novaca itd

DU
Deleted user
08:56 27.06.2019.

Kakva škola za život! To što na silu gura Divjakica jest škola opasna za život. Hvala Bogu, da to, iako sa zakašnjenjem, shvaćaju prosvjetni sindikalisti. Možda uspiju stati na kraj tomu njezinu (praračunatom) ludilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije