Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat Preporod traži odgodu 'Škole za život'

Iz sindikata reagiraju tek sada, iako su mnogi iz obrazovnog sektora na istu tezu upozoravali cijele godine eksperimentalne provedbe “Škole za život”, dok se sindikati tada nisu kazali oglasili
27. lipnja 2019. u 00:30 11 komentara 379 prikaza
Sindikat Preporod
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dva mjeseca uoči početka nove školske godine i frontalne primjene “Škole za život” koja je u eksperimentalnoj primjeni već godinu dana, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod, odlučio je sada reagirati.

divjak o bandiću 'Od takvog primitivizma, balkanskog načina govora i seksizma se mogu obraniti'

Kažu da će svim školama uputiti poziv na potpisivanje zahtjeva za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene “Škole za život”, a pod egidom da žele dati priliku svim zaposlenicima u hrvatskim osnovnim i srednjim školama da se izjasne o metodama i organizaciji novoga programa “Škole za život”.

Potpise za odgodu skupljat će do 12. srpnja. Uz odgodu “Škole za život”, zahtijevaju i stvaranje infrastrukturnih i drugih uvjeta u svim hrvatskim školama te provođenje cjelovitog i stručnog usavršavanja učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja, odnosno svih koji će program provoditi u praksi.

Potpise će, kažu, proslijediti premijeru Plenkoviću.

– Nakon završetka akcije potpisi će biti odneseni premijeru Plenkoviću, jer on je najodgovornija i najmoćnija osoba u državi, a reforma odgoja i obrazovanja je prioritetno političko i nacionalno pitanje. Skupljanjem potpisa šaljemo jasnu poruku premijeru što mu je činiti ako istinski prepoznaje važnost promjena u obrazovanju – rekao je jučer na konferenciji za novinare Željko Stipić, predsjednik sindikata.

ŠKOLSKI odmori Istrani i Zagorci imat će i jesenske praznike

Iz sindikata reagiraju tek sada, iako su mnogi iz obrazovnog sektora na istu tezu upozoravali cijele godine eksperimentalne provedbe “Škole za život”, dok se sindikati tada nisu kazali oglasili. Stipić je jučer istaknuo:

– Proteklih nekoliko mjeseci stalno nam dolaze upiti, osvrti, promišljanja i negodovanja učitelja i nastavnika nezadovoljnih “Školom za život”. Svih tih mjeseci trebali su zaštititi nastavnike i profesore odmah, kao i u situacijama da jasno i javno mogu iznositi stvarne stavove o “Školi za život” - što do sada nije bio slučaj.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • ivica gracin:

  Bombastican naziv ...škola za život ....je najobicnija ispraznica...divjak u nu2 rabi istocnjacke izraze npr.obim umjesto obujam...skola za zivot ima smisla ako ucitelji i nastavnici imaju plaće za život...njezini pogledi iz minstarske fotelje su pogrjesni...gradonacelnika zagreba naziva primitivnim ..je li to ... prikaži još! izraz iz njezine engleske skole za zivot....

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Kakva škola za život! To što na silu gura Divjakica jest škola opasna za život. Hvala Bogu, da to, iako sa zakašnjenjem, shvaćaju prosvjetni sindikalisti. Možda uspiju stati na kraj tomu njezinu (praračunatom) ludilu.

 • larala:

  nije to nikakva škola za život već škola za oduzimanje djetinjstva djeci, s ciljem da od malih nogu nauče biti robovi. gradivo se povećava, djeci se silom nameće bubanje nečeg što im nikad u životu neće trebati samo da bi ... prikaži još! im se za koju godinu mogla povećati satnica i prisiliti ih se da 8 i više sati provode u školama od kojih većina nema osnovne uvijete za boravak djece.