Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Sezona iz noćne more - kokice ostale bez kupa, najvjerojatnije i domaćeg rukometnog prvenstva

Kokice
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
20.05.2014.
u 08:30

Podravka je zadnji put bez trofeja ostala 1992. godine. Svake godine bila je prvak, osim 2004. kada je trener također bio Goran Mrđen

U nedjelju, 11. svibnja, bilo je točno 18 godina otkako su rukometašice koprivničke Podravke pobjedom protiv bečkog Hypa osvojile naslov prvakinja Europe. Slavne 1996. godine kokice su uzele i europski Superkup, a u klupske vitrine pospremljeni su i trofeji za domaće prvenstvo i kup.

Dobra stara vremena

I dok su oni rođeni na taj datum slavili punoljetnost, koprivnički klub ovih dana nema nimalo razloga za slavlje. Ova sezona, sve je izglednije, bit će najgora u povijesti kluba od osamostaljenja Hrvatske. Ako se ne dogodi čudo, odnosno ako se ne svlada Lokomotiva u Zagrebu s tri ili vjerojatnije četiri razlike, Podravka će izgubiti prvenstvo, a prošli tjedan je u Umagu definitivno izgubljen i kup. Koprivničanke su u polufinalu od Lokomotive izgubile s uvjerljivih 27:21.Zadnji put da kokice nisu osvojile nijedan trofej dogodio se davne 1992. godine. I prvenstvo i kup otišli su lokosicama. Jedino prvenstvo koje otada nije osvojeno bilo je u sezoni 2003./2004. I onda, kao i danas, Podravku je vodio trener Goran Mrđen. Za utjehu mu ostaje da je te sezone barem osvojio kup.

Za Lokomotivu su u Umagu igrale bivše igračice Podravke, među ostalim, Ivana Jelčić, Anita Gaće, Maja Kožnjak i Lidija Horvat. Neki kažu da su bile preskupe za koprivnički klub, a drugi su, pak, govorili da je dobro da su ih se riješili, s obzirom kako su igrale. Pritom su posebno kritizirali L. Horvat. Kokicama je ona u polufinalnu utrpala osam golova i bila je igračica utakmice.

Navijači skeptični

Koprivnički klub bio je i još je u velikim financijskim problemima. Zbog toga se i išlo u privatizaciju. No, teško će klub na čelu s Jornom Pedersenom bilo koga od navijača uvjeriti da je ova sezona žrtvovana zbog sanacije dugova i da će budućnost biti svjetlija. Tim više jer se nisu pretrgnuli da pomognu pronaći i prozvati odgovorne za višemilijunske dubioze iz prošlosti, a i interes za kupnju dionica bio je katastrofalan. S druge strane, proračun je i ove sezone bio više nego solidan, oko milijun eura. Bolje upućeni tvrde - Lokomotiva nema ništa veći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije