Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj traži pomoć

Tužna priča šestogodišnjeg Mareka: 'Slavi posljednji rođendan, suze ne mogu izbrisati'

Marek
Foto: Facebook
12.11.2019.
u 18:24

Mario je dječak s gotovo 20 različitih dijagnoza, a s njima se bori od kad je bio samo mala beba od mjesec dana

Mali Mario iz Zagreba slavi šesti rođendan. No, za razliku od ostale djece, on ga slavi u bolničkom krevetu Klinike za dječje bolesti Zagreb. Sedmi rođendan, nažalost, dočekati neće, a možda niti sljedećih nekoliko dana.

Mario je, naime, dječak s gotovo 20 različitih dijagnoza, a s njima se bori od kad je bio samo mala beba od mjesec dana. S  vremenom je postao stopostotni invalid, u potpunosti ovisan o svojoj mami Kristini i tati Niki, i to za sve - hranu, oblačenja i presvlačenje pelena, a ne može niti samostalno ni disati. Marek - hrabri lav kako ga od milja zovu, trenutno provodi svoje posljednje dane života. Njegova je bolest, naime, u terminalnoj fazi.

- Marek je na palijativi, budi se ali isto tako zaspi i ne može se ga probudit. Kore mozga ostalo je 5mm sve ostalo je šuplje. Stradalo je i moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama, pa mu broj udisaj u minuti pada na 6 do 10. Zato mu pada i puls. Na žalost, spasa nema - kazala je majka Kristina Čeh Ujdur.

Da Marek provede sretan šesti rođendan, pobrinuli su se sestre i tehničari u bolnici, pa su tako njegov krevet ukrasili čestitkama, igračkama Miki Mousea i obukli ga u crno odjelce. Međutim, to ne čini njihovu bol ništa manjom.

- Danas mu je rođendan, suze s lica ne mogu isprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima - rekla je njegova mama.

Osim Mareka, obitelj uključuje i devetogodišnju kći, a zbog njegovih odlazaka u bolnicu koje su minimalno tri puta mjesečno, obitelj je i u teškom financijskom stanju. Tata Niko prima invalidninu i ima statu njegovatelja, dok je mama Kristina na bolovanju, kako bi se 24-sata dnevno mogli brinuti za sina, no kad se oduzmu troškovi liječenja, gorivo, i ostale nužne potrepštine, obitelj jedva krpa kraj s krajem.

Oni koji žele pomoći obitelji novčanom donacijom mogu to učiniti na IBAN HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.

Komentara 10

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:01 12.11.2019.

Bog ga blagoslovio.

LE
Levanto
21:46 12.11.2019.

Kako komentirati tugu?

GR
grodar
19:38 12.11.2019.

prebolno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije