Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tužna priča šestogodišnjeg Mareka: 'Slavi posljednji rođendan, suze ne mogu izbrisati'

Mario je dječak s gotovo 20 različitih dijagnoza, a s njima se bori od kad je bio samo mala beba od mjesec dana
12. studenoga 2019. u 18:24 10 komentara 27026 prikaza
Marek
Foto: Facebook

Mali Mario iz Zagreba slavi šesti rođendan. No, za razliku od ostale djece, on ga slavi u bolničkom krevetu Klinike za dječje bolesti Zagreb. Sedmi rođendan, nažalost, dočekati neće, a možda niti sljedećih nekoliko dana.

mario ceh za opremu stana pomagalima Dvoipolgodišnji Mario preživio je tešku operaciju srca, probleme s disanjem, a sad mu treba pomoć za povratak iz bolnice

Mario je, naime, dječak s gotovo 20 različitih dijagnoza, a s njima se bori od kad je bio samo mala beba od mjesec dana. S  vremenom je postao stopostotni invalid, u potpunosti ovisan o svojoj mami Kristini i tati Niki, i to za sve - hranu, oblačenja i presvlačenje pelena, a ne može niti samostalno ni disati. Marek - hrabri lav kako ga od milja zovu, trenutno provodi svoje posljednje dane života. Njegova je bolest, naime, u terminalnoj fazi.

- Marek je na palijativi, budi se ali isto tako zaspi i ne može se ga probudit. Kore mozga ostalo je 5mm sve ostalo je šuplje. Stradalo je i moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama, pa mu broj udisaj u minuti pada na 6 do 10. Zato mu pada i puls. Na žalost, spasa nema - kazala je majka Kristina Čeh Ujdur.

Da Marek provede sretan šesti rođendan, pobrinuli su se sestre i tehničari u bolnici, pa su tako njegov krevet ukrasili čestitkama, igračkama Miki Mousea i obukli ga u crno odjelce. Međutim, to ne čini njihovu bol ništa manjom.

- Danas mu je rođendan, suze s lica ne mogu isprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima - rekla je njegova mama.

Šimun Petar Maruna Od prodaje kuće Veliko srce Milina tate: Teško bolesnom dječaku donirat će 400.000 kuna

Osim Mareka, obitelj uključuje i devetogodišnju kći, a zbog njegovih odlazaka u bolnicu koje su minimalno tri puta mjesečno, obitelj je i u teškom financijskom stanju. Tata Niko prima invalidninu i ima statu njegovatelja, dok je mama Kristina na bolovanju, kako bi se 24-sata dnevno mogli brinuti za sina, no kad se oduzmu troškovi liječenja, gorivo, i ostale nužne potrepštine, obitelj jedva krpa kraj s krajem.

Oni koji žele pomoći obitelji novčanom donacijom mogu to učiniti na IBAN HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere