Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za opremu stana pomagalima

Dvoipolgodišnji Mario preživio je tešku operaciju srca, probleme s disanjem, a sad mu treba pomoć za povratak iz bolnice

mario ceh
Foto: Privatna arhiva
19.07.2016.
u 14:00

Mario Čeh Ujdur trenutno se nalazi u Gornjoj Bistri, gdje je na prilagodbi terapije, a roditelji i sestra vesele se njegovom povratku u podstanarski stan

Većinu svog malog života Mario Čeh Ujdur proveo je u bolnici. Problemi s disanjem, teška operacija srca, a sad i boravak u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Gornja Bistra nešto je, iskreni su njegovi roditelji, što se čovjek nada da neće doživjeti nikad, a još manje u dobi od dvije godine.

Rođen kao zdrava beba, već tri dana nakon poroda Mario je pušten kući, ali veselje u obitelji mame Kristine i tate Nike trajalo je vrlo kratko. – Primijetili smo da je neobično mirna beba, a onda je jednog dana jednostavno prestao disati – prepričavaju roditelji hrabrog Marija te dodaju kako je u pitanju bio kardiorespiratorni arest iz neutvrđenih razloga. Reanimiran je u više navrata te je iz Vinogradske bolnice prebačen u Zaraznu pod dijagnozom bronhiolitisa i atipične virusne upale pluća. Tijekom višemjesečnog boravka u Zaraznoj bolnici Mariju se stanje konstantno pogoršavalo, zbog urođene srčane mane koju su liječnici previdjeli, dok mu je disanje bilo otežano te je više mjeseci proveo na respiratoru i oscilatoru.

– Tijekom boravka u Zaraznoj bolnici Mariju su istovremeno otkazali jetra i bubrezi, zbog čega je tri dana proveo na dijalizatoru, a sve vrijeme boravka u toj bolnici bio je uspavan i konstantno pod jakim sedativima. Sepsa, žutica, visoka temperatura, oštećenje pluća, sve je to maleni čudom preživio – objašnjava Marijev tata Niko te dodaje kako je u tom periodu njegovu sinu otkrivena srčana mana te je operiran. Nažalost, traume nisu prošle bez posljedica, pa je dvoipolgodišnji Mario danas stopostotni invalid te na privremenom boravku u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, gdje se nalazi zbog korekcije terapije čiji je cilj stavljanje pod kontrolu neuroloških problema kao što su epileptični napadi.

– Nadamo se da bi naš Mario za neko vrijeme mogao biti pušten kući. Moja supruga, naša kći Kiara, naš Mario i ja živimo u podstanarskom stanu u Novom Zagrebu zbog blizine većih bolnica. Tek nedavno opet sam počeo raditi, a supruga Kristina je na porodiljnom dopustu i primanja su nam skromna, stoga bismo ovim putem htjeli zamoliti ljude dobre volje da nam pomognu onoliko koliko mogu, jer su nam troškovi života visoki – iskren je tata Niko Ujdur.

Roditeljima su potrebna sredstva kako bi podstanarski stan mogli opremiti pomagalima koja će omogućiti malom Mariju što ugodniji boravak kod kuće, a oni koji žele pomoći, to mogu napraviti uplatom na žiroračun HR3724020063102578894 otvoren u Erste banci na ime Niko Ujdur, sa svrhom "Za Maria".

Komentara 3

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
08:32 20.07.2016.

zalosno je da nece pomoc djetetu grad zagreb pa to su nasi sugrađani a citam ovih dana tu na portalu kako grad dijeli novce i drugim gradovima i donira sredstva kaj treba pozdravit al zasto sad sute kaj ne pomognu radi se o nasim sugrađanima o ne shvacam poitiku grada

TH
than
00:26 20.07.2016.

Ne vidim sto se ne obratite premijeru, jer njemu nije tesko skucati i preko 100 K za obicnu zdrarcinu, kao i Zokiju za 200 K zdreracinu koju je sam platio. Naravno da zalim sa vama, ali kada vidim kako se ponasaju politicari koje placamo, a nista ne rade, moze ih biti samo sramota.

GD
goran.durinic
07:48 20.07.2016.

Neka se obrate vladi RH za pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije