Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završili na hitnoj

Šestero djece migranata skoro se smrznulo na Plješevici

Spašena djeca
Foto: MUP
1/16
16.01.2019.
u 08:04

Da bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policijski su službenici djecu u dobi od 1 do 10 godina i žene iznijeli na rukama do službenih vozila gazeći po snijegu dubljem od 50 cm

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije u utorak su u poslijepodnevnim satima prilikom pojačanog postupanja suzbijanja ilegalnih migracija na području planine Plješevica u teškim vremenskim uvjetima zatekli više osoba kojima je bila potrebna medicinska pomoć.

S obzirom na nepristupačnost samog terena i visoki snijeg, a kako bi mjestu mogla pristupiti vozila hitne medicinske pomoći, u akciju zbrinjavanja i što žurnijeg pružanja liječničke pomoći osobama uključeni su, uz policijske službenika, vatrogasci i djelatnici Lika cesta koji su raščistili snijeg.

Foto: MUP/Ilustracija

Na mjestu događaja policija je zatekla pothlađeno šestero djece, pet žena i četiri muškarca za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine.

Foto: MUP/Ilustracija

Da bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policijski su službenici djecu u dobi od 1 do 10 godina i žene iznijeli na rukama do službenih vozila gazeći po snijegu dubljem od 50 cm. Na mjestu događaja pružena im je liječnička pomoć, a potom su djeca i žene prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Nakon pregleda, dvije žene zadržane su na liječenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihova identiteta te daljnje postupanje, priopćili su iz policije.

"Ministarstvo unutarnjih poslova još je u prosincu upozorilo na nadolazeće zimske uvjete koji mogu biti pogibeljni za sve osobe, posebice ranjive skupine koje pokušaju na ilegalan način prijeći na područje Republike Hrvatske.

Foto: MUP/Ilustracija

I ovom prilikom pozivamo nevladine udruge i druge koji sudjeluju u humanitarnom radu s migrantima u državama na tzv. balkanskoj ruti da informiraju migrante o pravilima zakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, da ih upozore na riskantnost, pogibeljnost i neizvjesnog takvog puta te da ih odvrate od takvog nauma, a kako bi se spriječila moguća ozljeđivanja, smrzavanja i teška stradavanja nezakonitih migranata.

Jedno takvo stradavanje spriječeno je jučer zahvaljujući naporima policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i zimske službe", stoji u priopćenju.

Pogledajte video: Vidio je da nešto viri iz snijega pa zaustavio vlak i krenuo u spašavanje

 

Ključne riječi

Komentara 124

VI
virtual1
08:12 16.01.2019.

migranti u Bosni spalili 8 vikendica u kojima su našli križ na zidu - to niste objavili bando izdajnička

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
08:37 16.01.2019.

mališani u kasnim dvadesetima...

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
09:27 16.01.2019.

Hrvatske tutleke država harači na porezima za zdravstvo a bolnice ovršavaju za račune, dok ovi čine kaznena djela i imaju sve besplatno. Ajmo svi biti migranti, najbolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije