Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMEĐU ŠVICARSKE I ITALIJE

Šest osoba nestalo tijekom skijaške ture u Alpama: 'Oluja i lavina otežavaju potragu'

Foto: unsplash
1/4
10.03.2024.
u 18:54

Petorica pripadaju jednoj obitelji iz kantona Valais, dok je šesta osoba iz kantona Fribourg.

Policija traga za šest osoba koje su nestale tijekom skijaške ture koja je krenula iz alpskog grada Zermatta u Švicarskom kantonu Valais.Jedan skijaš i petero članova iste obitelji, nestali su u subotu oko planine Tête Blanche na stazi Zermatt-Arolla, u blizini planine Matterhorn koja se proteže na granici između Švicarske i Italije, priopćila je policija, piše Guardian.

Potragu su otežali "vrlo loši" vremenski uvjeti koji su spriječili spasioce da se približe tom području. "Uvjeti... vrlo otežavaju hitnu reakciju", rekla je policija. U kasnijoj izjavi dodali su: "Oluja koja bjesni na jugu Alpa i opasnost od lavina spriječili su helikoptere i spasioce da priđu tom području." Zermatt je popularno skijalište i privlači turiste iz cijelog svijeta.

"Grupa je započela svoju turneju u subotu u Zermattu, a kasnije je prijavljena kao nestala u području Tête Blanche", stoji u policijskom priopćenju. Policija je rekla da su nestali skijaši bili u dobi od 21 do 58 godina. Petorica pripadaju jednoj obitelji iz kantona Valais, dok je šesta osoba iz kantona Fribourg,  piše Guardian.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije