Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sessa se ispričao zlostavljanoj policajki: 'To je bila jedna pogrešna presuda'

Nakon što je zlostavljač oslobođen optužbe jer je Sud procijenio kako je riječ o jednom događaju iako je maltretirao policajku tijekom cijele noći i žrtvi su dosuđeni sudski troškovi, policijska službenica odlučila je odustati od žalbe.
21. siječnja 2020. u 08:48 24 komentara 2483 prikaza
Đuro Sessa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Slučaj policajke koja je bila seksualno zlostavljana cijelu noć od strane svojeg nadređenog i koja je izgubila parnicu jer je Sud procijenio kako se radilo o samo jednom događaju zaprepastio je javnost i zgrozio struku. Sam predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa jasno je ukazao na postojanje problema u sustavu kad se javno ispričao policijskoj djelatnici zato što je izgubila spor. 

zlostavljanje Potpora udruga Prikupljena sredstva za zlostavljanju policajku, višak će ići drugim žrtvama nasilja

- Ja sam se prije svega htio, u ime sudbene vlasti, ispričati policajki zato što je to zaista bila jedna pogrešna presuda gdje je napravljen jedan klasičan previd, koji mi suci ne volimo kad se tumači mehanički sudska praksa. Ovdje je sutkinja pogriješila, nije vodila računa o kriminalnoj količini djela i primijenila je jednu sudsku praksu koja se nikako nije smjela primijeniti - rekao je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa za RTL. 

Podsjećamo, nakon što je zlostavljač oslobođen optužbe jer je Sud procijenio kako je riječ o jednom događaju maltretiranja iako je maltretirao policajku tijekom cijele noći, a su žrtvi dosuđeni sudski troškovi, policijska službenica odlučila je odustati od žalbe. 

- Ja nisam dalje nastavljala sa žalbom, makar sam se jako dvoumila da li bi ili ne bi. Međutim, vjerujem da bi se sve to sve nekako kopiralo, znači on opet ne bi bio proglašen krivim, moji troškovi bi narasli. Meni je odvjetnica rekla da ja moram njemu pokriti troškove, njegovom branitelju i samom sudu i iz tog razloga sam stala sa svime - rekla je policijska službenica.

Spolno uznemiravanje u javnim službama trebalo bi kazneno progoniti po službenoj dužnosti, a ako ga nije bilo u slučaju okončanom oslobađajućom presudom, onda i opis tog nedjela treba mijenjati SLUČAJ POLICAJKE Jako loša poruka za sve žrtve spolnog uznemiravanja

Nakon što je slučaj izašao u javnost, građani su u roku jednog dana sakupili novac za sudske troškove, a mnogi odvjetnici ponudili su pravnu pomoć. 

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • mnostvo:

  Lijepo što se sudstvo ispričalo. Sad se postavlja pitanje zašto ljudsko i profesionalno smeće od sutkinje već nije na cesti bez posla?

 • Avatar Udruga_obrisanih
  Udruga_obrisanih:

  ta isprika je na nivou lijepo upakiranog "šuti droljo dobro si prošla". Gdje je stegovni postupak protiv sutkinje koja je tako teško ponizila i uvrijedila tu ženu?

 • herojulice:

  Šta policajka ima koristi od isprike. Počnite više primjenjivati zakone pa makar takvi kakvi jesu i neka institucije više rade svoj posao ili otkazi. Plenki, još ti nije jasno zašto gubiš izbore i tražiš nekakve labudove. Nisu labudovi, već bi okopnili.