Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA
Povratak na članak

Sessa se ispričao zlostavljanoj policajki: 'To je bila jedna pogrešna presuda'

Nakon što je zlostavljač oslobođen optužbe jer je Sud procijenio kako je riječ o jednom događaju iako je maltretirao policajku tijekom cijele noći i žrtvi su dosuđeni sudski troškovi, policijska službenica odlučila je odustati od žalbe.

Komentari 24

MN
mnostvo
08:56 21.01.2020.

Lijepo što se sudstvo ispričalo. Sad se postavlja pitanje zašto ljudsko i profesionalno smeće od sutkinje već nije na cesti bez posla?

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
09:08 21.01.2020.

ta isprika je na nivou lijepo upakiranog "šuti droljo dobro si prošla". Gdje je stegovni postupak protiv sutkinje koja je tako teško ponizila i uvrijedila tu ženu?

VL
HE
herojulice
09:43 21.01.2020.

Šta policajka ima koristi od isprike. Počnite više primjenjivati zakone pa makar takvi kakvi jesu i neka institucije više rade svoj posao ili otkazi. Plenki, još ti nije jasno zašto gubiš izbore i tražiš nekakve labudove. Nisu labudovi, već bi okopnili.

VL
DU
Deleted user
10:03 21.01.2020.

Pred tjedan dana gledam emisiju otvoreno koja se je bavila pitanjima pravosuđa i nepovjerenja građana u pravosuđe odnosno državne instituije.Po onome što su razlagali suci,ministar pravosuđa i državni odvjetnik naše pravosuđe radi rudarski i lavovski posao .Oni zadovoljni i nemogugu svatiti to nepovjerenje građana i podršku ubojice u Splitu koji je ubio trojicu dilera.Oni moraju suditi pravedno i po zakonu.Ali oni to ne čine a dokaz je i ova isprika.Kako objašnjavaju sličajeve trakavica Sanader,Horvatinčić,Mamić ,Vidošević i ostale gdje se procesi vode u nedogled s očito namjernim propustima te kako objasniti presude tipa da je prst u anus u stvarnosti rukovanje ili usmrčivanje dviju djevojkama automobilom djelo mladića iz fine familije a nagrada je studiranje u Švicarskoj.Javna je tajna da politika ima utjecaj na presude i ako nisi nečiji i ako nemaš novaca nemaš šanse.Sada se očekuje suđenje Todoriću koje će biti slično Sanaderovom jer se netko štiti.Očito se namjerno zaboravlja da nije bitna količina nego poštenje u suđenju.Samo poštenjem u izricanju presuda gdje su pred zakonom svi isti stiće se povjerenje u pravosuđe.Ova isprika samo podkrepljuje istinu o našem pravosuđu.Broj predmeta u pravosuđu samo govore da se nešto treba mjenjati.

VL
OK
Omladinac koji to nije
10:39 21.01.2020.

Suditi tuziteljima i sucima kod svake sumnjive odluke.

VL
PP
Poznavatelj Prilika
16:30 21.01.2020.

šta se on ima ispričavati? gdje je ispravak greške? uputa zakonodavcu za hitnu izmjenu zakonskog propisa koji je dopustio ovakvu presudu? pojavu osuditi a druga spasitit? sutkinja je svjesno "odradila po naredbi" presudu za koju joj je garantirano da neće snositi nikakve posljedice? eto kako se vrši pritisak na sudce! zašto on nije sad uveo alat zaštite sudca od ovakvih pritisaka? zato što je Sesa čuvar trulog sustava?!?!?!

VL
BO
boovuu
12:28 21.01.2020.

Sam predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa jasno je ukazao na postojanje problema u sustavu kad se javno ispričao policijskoj djelatnici zato što je izgubila spor. ----------------------------------------------- sve dosadašnje izmjene Zakona dovele su do toga da suci sude kako hoće (koko im plati ili sa kim su dobri njegove dokaze prihvate). trebalo bi uvesti negativne bdove za suce čiji poredmet se vrati na ponovni postupak. negativni bodovi se zbrajaju i u idućoj godini se umanjuje plaća suca za zbroj tih negativnih bodova. na taj način bi se kažnjavalo suce ako donesu odluku koja nije u skladu sa zakonom.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
11:52 21.01.2020.

U "neovisnoj državi" ništa novo. Sprdnja od države u svakom njenom segmentu. Predsjednik Vrhovnog suda se ispričava oštećenoj zbog kaznene odluke donesene na njenu štetu, umjesto da se traži odgovornost sučevke koja je takvu donijela. Ova presuda je na nivou pravnog presedana, da je nasilno guranje prsta u rektum oštećene osobe jedan vid, istina malo neuobičajenog pozdrava. Narodana izreka kaže i ne laže, da "vrana vrani oči ne vadi", pa tako i vjerodomoljubni dužnosnici ne pozivaju svoje podredjene na odgovornost , a pravosudje ih samorazumljivo ne kažnjava. Nisu valjda naši zaslužni osloboditelji ginuli i krvarili mudante da bi bili predmetom kaznenog progona, kao u tamnici naroda, zar ne?

VL
KA
Kantarusa
09:39 21.01.2020.

Isprazni spremnik i miransi .

VL
DU
Deleted user
11:31 21.01.2020.

btw... onaj crnac, Cosby.... on je zlostavljao žene, a nitko ga ne naziva crnim muškarcem sa pozicije moći.....

VL
ZO
Zooltan
13:43 21.01.2020.

kako je dotična bila obučena

VL
DU
Deleted user
11:28 21.01.2020.

treba pronaći granicu između zlostavljanja gospođe i muškog odgovora na ženske provokacije... jer, ima i toga...

VL
KO
kopemife
08:59 21.01.2020.

Hoce li se Sessa ispricati i ocevima koji nisu po 10 god vidjeli djecu ni dobili ih makar na 1 dan a uredno placaju. Il su isprike i pravda rezervirani samo za one koji nisu bijelu muskarci u poziciji moci. Zasto se uvijek po novinama vide ovakvi naslovi a ne oni drugi.

VL
DO
domagoj1492
09:06 21.01.2020.

Znači ako neka baba optuži čovjeka, kao što je vrlo čeat slučaj u Americi, a sudac odbaci optužbu, možemo očekivati da će se i ubuduće vrhovni sud ispričavati ? I zašto se onda čudimo da ulica donosi presude umjesto sudaca ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.