Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Serge Brammertz: Mladić je živ i vjerojatno u Srbiji

Jasno je da je došlo do poboljšanja, ali mi očekujemo dodatne rezultate - uhićenje dvojice bjegunaca - rekao je glavni haaški tužitelj.
25. veljače 2010. u 20:45 41 komentara 5 prikaza
bramm-test
Foto: Reuters

 BEOGRAD - Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz izjavio je danas kako vjeruje da je Ratko Mladić još živ i da se nada da će srpske vlasti uskoro uhititi preostale haaške bjegunce. U Intervjuu listu "La Libre Belgique" Brammertz je, odgovarajući na jedno pitanje, istaknuo da se on kao glavni tužitelj "redovito sastaje sa srpskim operativnim službama i da na osnovu njihovih podataka tužiteljstvo vjeruje da je on živ i da nema razloga misliti da Mladić nije u Srbiji".

Brammertz je rekao da su srpske službe nakon izbora 2008. postale učinkovitije.
- Upravo sam zbog toga u prosincu prvi put napisao da smo zadovoljni razinom napora koje ulaže Beograd. Jasno je da je došlo do poboljšanja, ali mi očekujemo dodatne rezultate - uhićenje dvojice bjegunaca - rekao je glavni haaški tužitelj dodavši da su srpske službe odlučne dovesti pred lice pravde osumnjičenike za najteže zločine.

Brammertz je dodao da je uhićenje dvojice posljednjih bjegunaca bitno za kredibilitet međunarodne zajednice "jer je Tribunal osnovan da bi sudio osobama kao što je Mladić, optužen kao odgovoran za najteži zločin na europskom teritoriju nakon Drugog svjetskog rata, srebreničku dramu".

CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • praseca gripa:

    Genijalno! Doista nismo znali da je Mladic ziv,a jos manje da je u Srbiji! Hvala Vam gospodine Brammertz gdje culi i ne culiI Odusevili ste nas ovim otkricem. Bravo! A i Vasa slika je zadivljujuca. U sto ste pobogu,ovako blenuli?

  • bosut1:

    Aha,zato Tadic trkelja gluposti.Priprema janjicare i poturice na skoro \"apsenje\" djenerala koljaca.

  • misho32:

    što ova budala daje pametne izjave. Zadovojan je razinom napora koje ulaže Beograd, došlo je do poboljšanja i oni očekuju dodatne rezultate. Koje frazetine. Srbi ga uopće ne šljive , Samo su se naši dupelisci potrgali da udovolje tom imbecilu ... prikaži još!ilu . Pa on je jedan bezvezni činovničić jednog kriminalnog suda. Izmislio je te nepostojeće topničke dnevnike da nas ucjenjuje . Da nije tih dnevnika izmislio bi nešto drugo . A ovi naši dupelisci spremni su žrtvovast sve Hrvate za tu Europu , koja se raspada.