Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Serge Brammertz: Mladić je živ i vjerojatno u Srbiji

bramm-test
Reuters
25.02.2010.
u 20:45

Jasno je da je došlo do poboljšanja, ali mi očekujemo dodatne rezultate - uhićenje dvojice bjegunaca - rekao je glavni haaški tužitelj.

 BEOGRAD - Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz izjavio je danas kako vjeruje da je Ratko Mladić još živ i da se nada da će srpske vlasti uskoro uhititi preostale haaške bjegunce. U Intervjuu listu "La Libre Belgique" Brammertz je, odgovarajući na jedno pitanje, istaknuo da se on kao glavni tužitelj "redovito sastaje sa srpskim operativnim službama i da na osnovu njihovih podataka tužiteljstvo vjeruje da je on živ i da nema razloga misliti da Mladić nije u Srbiji".

Brammertz je rekao da su srpske službe nakon izbora 2008. postale učinkovitije.
- Upravo sam zbog toga u prosincu prvi put napisao da smo zadovoljni razinom napora koje ulaže Beograd. Jasno je da je došlo do poboljšanja, ali mi očekujemo dodatne rezultate - uhićenje dvojice bjegunaca - rekao je glavni haaški tužitelj dodavši da su srpske službe odlučne dovesti pred lice pravde osumnjičenike za najteže zločine.

Brammertz je dodao da je uhićenje dvojice posljednjih bjegunaca bitno za kredibilitet međunarodne zajednice "jer je Tribunal osnovan da bi sudio osobama kao što je Mladić, optužen kao odgovoran za najteži zločin na europskom teritoriju nakon Drugog svjetskog rata, srebreničku dramu".

Komentara 41

PG
praseca gripa
20:59 25.02.2010.

Genijalno! Doista nismo znali da je Mladic ziv,a jos manje da je u Srbiji! Hvala Vam gospodine Brammertz gdje culi i ne culiI Odusevili ste nas ovim otkricem. Bravo! A i Vasa slika je zadivljujuca. U sto ste pobogu,ovako blenuli?

BO
bosut1
20:59 25.02.2010.

Aha,zato Tadic trkelja gluposti.Priprema janjicare i poturice na skoro \"apsenje\" djenerala koljaca.

MI
misho32
23:04 25.02.2010.

što ova budala daje pametne izjave. Zadovojan je razinom napora koje ulaže Beograd, došlo je do poboljšanja i oni očekuju dodatne rezultate. Koje frazetine. Srbi ga uopće ne šljive , Samo su se naši dupelisci potrgali da udovolje tom imbeciluilu . Pa on je jedan bezvezni činovničić jednog kriminalnog suda. Izmislio je te nepostojeće topničke dnevnike da nas ucjenjuje . Da nije tih dnevnika izmislio bi nešto drugo . A ovi naši dupelisci spremni su žrtvovast sve Hrvate za tu Europu , koja se raspada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije