Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunčani Hvar

Šef Orco grupe optužio Pjerina Bebića da je ksenofob i antisemit

jean francios ott
Goran Stanzl/PIXSELL
13.01.2011.
u 18:15

Ott je izrazio podršku zaposlenicima Sunčanog Hvara za koje kaže da ih nije zaboravio

Izvršni direktor Orco grupe Jean-Francois Ott na svom se blogu ponovno očitovao o situaciji vezanoj uz Sunčani Hvar. U tekstu objavljenom u utorak 11. siječnja Ott piše da se Orco na europskoj razini požalio da hrvatska premijerka ne izvršava svoju zakonsku obvezu zaštite stranih investitora te da se krši bilateralni sporazum o gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Francuske.

Ponovio je i da će, ako Hrvatska u tri mjeseca ne intervenira i ne pronađe prihvatljivo rješenje, Orco zatražiti arbitražu pred Europskim sudom.

Ott je napisao i da je nedopustivo da Hrvatska, koja je kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji, dopušta jednom dijelu svoje vlasti da se tako ponaša.

Tu se prije svega osvrnuo na hvarskog gradonačelnika Pjerina Bebića, za kojeg kaže da je u njegovu društvu uvijek imao prijateljski nastup, dok je privatno iznosio ksenofobične i antisemitske komentare na njegov račun.

Na kraju teksta Ott je izrazio podršku zaposlenicima Sunčanog Hvara, za koje kaže da ih nije zaboravio te kako će Orco pronaći najbolje rješenje i za zaposlenike i za vlasnike.   

Komentara 30

XA
xaron
21:10 13.01.2011.

Mi smo digli veliku buku oko prodaje firmi domacim tajkunima, a sada vidimo da ni strani nisu nista bolji. Tajkun je tajkun, domaci ili strani - svejedno.

DE
deoderi
18:41 13.01.2011.

Kada danas želiš nekoga diskreditirati, smo za njega kažeš da je ksenofob ili antisemit. To uvijek pali.

OB
-obrisani-
20:02 13.01.2011.

Kako je ovaj gad učestalo prijetio sa EU kako bi zaštitio svoj kriminal,tako je vrijeme da mu se da cipelom u guzicu.Arbitraža nikako ne može biti ona u EU,jer ćemo tamo proći još gore nego sa Piranskim Zaljevom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije