Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

SDP na čekanju dok se HDZ ne dogovori s Kerumom oko vlasti

15.06.2009.
u 17:49

SPLIT – HDZ, koji je u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije osvojio 19 mandata, još pregovara s Nezavisnom listom Željka Keruma (ima 15 vijećnika) o sastavljanju vlasti. Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine održat će se za četiri dana, 19. lipnja, a prije njezina početka sastat će se predsjednici stranaka i dogovoriti svaki detalj njezina tijeka.

Prije izbora predsjednika i potpredsjednika Skupštine Mandatno povjerenstvo treba utvrditi i verificirati mandate novih vijećnika. Neki će morati podnijeti ostavku na vijećničko mjesto. Konkretno, Željko Kerum, splitski gradonačelnik, mora to učiniti, ali i Tonči Božanić iz HSS-a, koji obnaša dužnost državnoga tajnika.

HDZ sa Željkom Kerumom vodi navodno “tvrde” pregovore o funkciji predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine. Ako se bude poštovao dosadašnji običaj, u fotelju predsjednika Skupštine sjest će Kruno Peronja, šef dalmatinskoga HDZ-a i nositelj HDZ-ove liste za Županiju, a jedno potpredsjedničko mjesto dobit će Petroslav Sapunar, drugi na Kerumovoj listi. Tek nakon dogovora s Kerumom dalmatinski HDZ razgovarat će sa SDP-om, koji je osvojio 14 mandata. (mpk)

Ključne riječi
SDP

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije