Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MESIĆEV NASLJEDNIK Najjači oporbenjaci kreću u borbu

SDP će birati između Josipovića i Jurčića

VL
Autor
Vojislav Mazzocco
20.06.2009.
u 20:03

SDP će 12. srpnja između Ljube Jurčića i Ive Josipovića odlučiti tko će biti njihov kandidat za predsjednika Republike. Glavni odbor stranke jednoglasno je podržao prijedlog predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da stranka prvi put organizira predizbore. Iako Milanović po statutu ima pravo odabrati i samo jednog kandidata, odlučio je dati priliku Josipoviću i Jurčiću da se natječu za tu dužnost te svim članovima stranke, a ima ih 33 tisuće, da odaberu svog favorita.

Nova pravednost
– Obojica smo spremni biti predsjednici, a članovi će odlučiti tko će to biti. I jedan i drugi imamo kvalitete, samo stavljamo naglaske na različite stvari. Ja naglasak stavljam na gospodarstvo – rekao je Ljubo Jurčić, a njegov protukandidat namjerava se nametnuti projektom Nova pravednost.

– Hrvatska danas ne jamči ni pravednost ni jednakost svojim građanima – rekao je Josipović. Obojica kandidata ustvrdila su da im je svejedno tko će biti kandidat najvećeg suparnika, pa bio to i premijer Sanader.

– Kandidat HDZ-a će sigurno izgubiti, a pogotovo ako to bude Sanader jer njegova vlada je brod koji tone – ustvrdio je Josipović.

Jurčić i Josipović nisu bili esdepeovci s predsjedničkom ambicijom.

Nezadovoljene ambicije
Zlatko Komadina je otvoreno govorio o svojoj ambiciji, ali se nije želio upuštati u predizbore. Kandidatura ne bi bila mrska ni Željki Antunović, a ni Milan Bandić nije nikad odbio mogućnost da se kandidira. Štoviše, on i Komadina imali bi na tim izborima i legitimitet pobjednika. No, nijedan od njih nije se pojavio na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora.

– A koje je izbore, osim onih za Senat, dobio Barack Obama prije nego što je postao predsjednik rekao je Milanović.

Ključne riječi
SDP

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije