Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.08.2014. u 14:00

U strahu da ga ne nagovore na investiranje u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, čovjek je sjeo na bicikl i napustio zemlju domaćina

Hrvatska je u svijetu rangirana na 18. mjestu po broju turista. Sigurna je i stabilna zemlja. Infrastruktura je super – kazao je jučer ministar turizma Darko Lorencin na dugo očekivanoj pressici o učincima ovogodišnje turističke žetve, a prenijele sve televizije. Potamnio je, djeluje odmorno, dobro mu stoje Ray Ban očale, zadovoljan je.

Koju minutu kasnije, gledatelj dnevnika ostaje pomalo zatečen: u kadru je opet ministar turizma. Ovog puta djeluje potišteno, žali se na kišni srpanj u kojem se ne može odvijati turizam, ne liči na sebe iz prvog priloga. Ispostavlja se da je ono ipak bio netko drugi, saudijski princ Valid bin Talal bin Abdul­ Aziz Al Saud koji je na sebe preuzeo promociju hrvatskog turizma. U Baškoj Vodi ga je primio Predsjednik. "Mislila sam da su svatovi", veli gošća iz Švedske u RTL-­ovu kameru. Predsjednik je poslije izjavio da Njegovo kraljevsko veličanstvo zanimaju samo top projekti. Top projekti u Hrvatskoj!

Očekivano, novinar izvještava da od svega, u konačnici, ništa konkretno. Izgleda da je netko od domaćina pred princom spomenuo i suradnju u vojnoj industriji, no visoki se gost nije dao prevariti: neki je dan s Medvedgrada pratio silaznu putanju MiG-­a 21. U strahu da ga ne nagovore na investiranje u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, čovjek je sjeo na bicikl i napustio zemlju domaćina. Za koji tjedan krenut će priča da nas je posjetio lažnjak, takvi smo ljudi. Jedini koji nije nasjeo, ispada, premijer je Milanović. RTL javlja da se zavukao u državnu rezidenciju na Hvaru i nije pozdravio princa. Na top destinaciji lakše se zaboravlja na top investicije.

PLUS

Novoj TV za priču o dobročiniteljici iz Virovitice, Đurđici Seits, koja svoju kuću pretvara u sigurnu kuću, za dobrobit mladih majki i njihove djece u nevolji. Bravo.

MINUS

Trebala je doći sezona godišnjih odmora da odlični Bruno Šimleša dobije elitni termin (20.05, HTV2). Da stvar bude besmislenija, u tom se terminu upravo emitira ­ repriza.

>> Saudijski princ na cijeli dan zakupio tvrđavu Medvedgrad

>> Na Jarunu se kupali i sunčali ni ne znajući tko to večera par metara dalje

Komentara 9

KO
Kora
15:28 09.08.2014.

Tekst pokušava biti vrckav. Ne bih dala neki značaj saudijskom princu milijarderu. Predsjednik ga primio iz kurtoazije. Ni do sad nismo imali ekonomske odnose sa Saudijskom Arabijom, i nije logično da nakon 2-3 dana turističkog boravka princa ekonomija između našihh zemalja bukne. Od svega toga neće biti ništa.

CR
crocro
18:11 09.08.2014.

Ako ovaj gospodin ima u glavi napraviti neki biznis u Hrvatskoj, vjerujte mi da on neće biti na gubitku već debelo u dobitku. Samo se pitam kako bi u tom biznisu prošla Hrvatska, da li bi ona bila u dobitku ili gubitku. Za princa sam potpuno siguran, jer ne ide grlom u jagode.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
17:43 09.08.2014.

"Saudijski princ Valid bin Talal dosad je najbolji hrvatski ministar turizma" i uvjeriljvo najizdašniji financijer islamskog terorizma. Tog se nije sjetila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije