Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA DAMA

Sanja Musić Milanović: Cijepit ću se odmah čim dođem na red. Objasnila i zašto

Sanja Musić Milanović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
28.12.2020.
u 20:57

Ako nas se ne cijepi 67 posto, kazala je, nećemo doseći kolektivni imunitet u borbi protiv koronavirusa.

Voditeljica Službe za promicanje zdravlja HZJZ-a i supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović potvrdila je da će se cijepiti "odmah, javno, čim dođe na red".

"Kad ste me pozvali ideja mi je bila da me pozivate na javno cijepljenje, pa ste me razuvjerili. Spremna sam se cijepiti čim dođem na red, odmah, javno", rekla je Musić Milanović za Dnevnik Nove TV.

Ako nas se ne cijepi 67 posto, kazala je, nećemo doseći kolektivni imunitet u borbi protiv koronavirusa.

"Ja se cijepim jer ne znam kako će me bolest zahvatiti. Izgleda da postoji određena genetska predispozicija koja određuje kako ćemo na nju reagirati. I ne znate jeste li u kategoriji asimptomatskih ili onih koji će imati vrlo teške komplikacije i letalni ishod. Ja ne znam u kojoj sam kategoriji, ali ako se cijepim onda znam da sam sigurna. I da sam u kategoriji onih koji sigurno neće završiti na respiratoru sa smrtnim ishodom. I to je ključ", rekla je Musić Milanović.

Uvjerena je, kaže, da su u razvoju cjepiva poštivani svi koraci iako je razvijeno u vrlo kratkom roku, a mladima je poručila da je važno cijepiti se kako bi si vratili život kakav su imali prije.

"Mislite da im je lijepo ovako zabarikadiranima? Možda bi htjeli otići u kafić, tulum, nekoga upoznati...", pitala je Musić Milanović.

Uvjerena je kako javna kampanja za cijepljenje može ljude potaknuti na cijepljenje. "Ako sam ja liječnica i kažem da se želim cijepiti što prije, čim dođem na red, mislim da to može samo dobro donijeti. Ako se ja ne bojim, šaljem poruku - nemojte se ni vi bojati", zaključila je Sanja Musić Milanović dodavši kako se cijepimo prije svega da izbjegnemo respirator i smrtni ishod.

VIDEO Branka Aničić prva je osoba koja se cijepila u Hrvatskoj

Komentara 81

MA
marli
21:46 28.12.2020.

Nit je bio potres, nit će cjepivo pomoć da se riješi ovo prokletstvo, nit je zemlja okrugla, nit postoje imbecilni degenerici koji misle da je korona prijevara ! Komunisti !

LL
lijepa_li si
21:19 28.12.2020.

činjenica je da naši odličnici ne čekaju u redu za osobne dokumente, zdravstvene usluge, bankarske i ine. evo sad su se nešto profinili, daju prednost običnoj raji... sanja mi je sasvim ok.

PO
pointmaker
01:48 29.12.2020.

Kako objasniti idi......ima da su cjepljeni kad se rode? Zasto koristiti mozak i napinjati inteligenciju kada mozes biti glup vjerovati u teorije urote...nije da ovaj narod nagraduje one sto misle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije