Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROINA

Sama oplovila svijet prije 17. godine, ali joj rekord ne priznaju

jes
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
16.05.2010.
u 17:01

Jesse Martin je 1999. godine sa 18 godina sam oplovio svijet za 11 mjeseci, što je službeni rekord. Iako je Jessica mlađa od njega, rekord joj neće biti priznat jer se prihvaća samo starijima od 18 godina!

Hrabra australska tinejdžerica Jessica Watson završila je proteklog vikenda, tri dana prije svojeg 17. rođendana, put oko svijeta jedrilicom na koji je otišla sama, stigavši u sydneysku luku poslije sedam mjeseci. Dočekale su je tisuće obožavatelja, australski premijer Kevin Rudd, ali i sunarodnjak Jesse Martin, koji je 1999. godine sa 18 godina sam oplovio svijet za 11 mjeseci, što je službeni rekord. Iako je Jessica mlađa od njega, rekord joj neće biti priznat jer se prihvaća samo starijima od 18 godina!

Jessica želi napisati knjigu o tom pothvatu, a zasad se više informacija o putovanju može pročitati na web-stranici http://www.jessicawatson.com.au/.

– Nisam heroina. Ja sam samo obična djevojka koja je vjerovala u svoj san – rekla je. – Ovim putovanjem dokazala sam da se sve može postići ako se čvrsto odluči i vjeruje u sebe. Sve je moguće – kazala je Jessica i dodala da su joj naviše nedostajala sitna zadovoljstva, kao što je šetnja po plaži, svježe voće i neka dobra knjiga.

Odvažna se djevojka na putovanje svojim 10-metarskim brodom “Pink Lady” otisnula lani 18. listopada unatoč kritikama da je to opasno i neodgovorno...

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
09:20 17.05.2010.

Bizala od matere al\' zemlja okrugla.

MA
Mayhaelo
18:35 16.05.2010.

Bez i sa pravilima prva je. Uh, budalaštine!

CH
chemica
21:16 16.05.2010.

A onda će neki klinac stradati pa će se javiti hrpa dušebrižnika koji će pljuvati po roditeljima koji su poslali maloljetnika u rušenje rekorda...Kad navrše osamnaest neka rade što god žele. Na svoju odgovornost, ne tuđu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije