Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekaju imenovanje

Sabor nije glasovao o razrješenju čelnika Agencije za zaštitu osobnih podataka

Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.05.2015.
u 12:30

Predsjednik Sabora Josip Leko kazao je kako se danas nije glasovalo jer čekaju prijedlog o imenovanju novih čelnika

Iako je u četvrtak raspravio Vladin prijedlog o razrješenju čelnika Agencije za zaštitu osobnih podataka Ante Rajkovače i Dubravke Dolenc, Hrvatski sabor danas nije glasovao o tome, i to zato što, kako je predsjednik Sabora Josip Leko objasnio, čekaju Vladin prijedlog o imenovanju novih čelnika.

Zahtjev za njihovim razrješenjem rezultat je, podsjetimo, sukoba koji je nastao između Agencije za zaštitu osobnih podataka i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koji je rezultirao skidanjem svih imovinskih kartica s interneta. Agencija je, naime, utvrdila da je sporna objava dijela osobnih podataka u imovinskim karticama, a Povjerenstvo je na to odgovorilo skidanjem svih kartica s interneta te najavom podizanje upravne tužbe protiv Agencije. Vlada je problem razriješila smjenom čelnika Agencije, a SDP je pristupio izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa kako bi u potpunosti uklonio u sumnje da pojedini osobni podaci o dužnosnicima ne bi smjeli biti objavljeni, a koji je danas Sabor izglasovao.

Kada je vidio da se ne glasuje o razrješenju, laburist Dragutin Lesar pitao je zašto se to nije napravilo.

– Čekamo da dođe prijedlog za imenovanje novih čelnika – odgovorio mu je Leko, na što je Lesar pitao kako će se imenovati novi, kad nisu razriješeni ni stari, no Leko je rekao da tu nema nikakvih problema. Tijekom rasprave o razrješenju u četvrtak su oporbeni zastupnici prigovarali da Vlada nije obrazložila tu odluku te da se nepotrebno "cipelare" čelnici te Agencije, a neki su čak pozivali i na smjene u Povjerenstvu.

>> Odbor za medije odgodio raspravu o smjeni čelnih ljudi Agencije za zaštitu osobnih podataka

Komentara 2

OB
Objektivno...
15:43 15.05.2015.

... doimao se kao jedan od rijetkih normalnih političara... Sad se što bi reko Šešelj... izasvao... Nisam čuo ni za jednu njegovu aferu. Ako SDP već mora postojati i imati predsjednika, zašto to ne bi bio on

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:41 15.05.2015.

Plan 21 radi sve po planu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije