Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradili kaznene prijave

S provalama počeli sa 16 godina: Uhićena dva 18-godišnjaka, imali su automatsku pušku

Policija - Drniš
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.09.2020.
u 10:11

Oružje i streljivo su im oduzeti, a protiv obojice 18-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe, teške krađe i nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari - rekla nam je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su kriminalističko istraživanje nad dva 18-godišnjaka koje se sumnjiči za počinjenje imovinskih kaznenih djela te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

- Sumnjiče se da su u razdoblju od rujna prošle godine do početka kolovoza ove godine u Morpolačiiz obiteljske kuće u vlasništvu 49-godišnjakinje otuđili električnu bušilicu i motornu pilu, čime su joj je pričinili materijalnu štetu od oko 2.000,00 kuna. Također ih se sumnjiči da su u razdoblju od kraja prosinca 2018. godine do sredine mjeseca siječnja prošle godine u Proviću provalili u montažnu kućicu u vlasništvu 64-godišnjaka, gdje su ispreturali stvari te se udaljili. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijskim službenicima su predali automatsku pušku, dva spremnika za streljivo i više desetaka pripadajućeg streljiva koje su nedozvoljeno posjedovali. Oružje i streljivo su im oduzeti, a protiv obojice 18-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe, teške krađe i nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari - rekla nam je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije