Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

S 10 bombi ubili bi sve ljude u krugu od 50 m, a ranili do 112 m

Lukića tužitelji terete da je lani u studenome, od znanca, a osobe sada prikrivenog identiteta, zatražio da mu pronađe “treću osobu” koja bi ubila Sivru jer mu je dozlogrdilo izdvajati velik dio zarade od lokala "Buddha bar" kao povrat duga Sivri.
06. listopada 2009. u 17:46 3 komentara 153 prikaza
tihomir lukić
Foto: Pero Lovrović / Pixsell

Deset ručnih bombi s ukupno 800 grama eksploziva, koje bi bile istodobno aktivirane, usmrtile bi osobe u krugu 50 metara od centra detonacije, a svi oni koji bi se zatekli do 112 metara udaljenosti bili bi vrlo vjerojatno ranjeni - objasnio je jučer, u nastavku suđenja Tihomiru Lukiću (39), optuženom zbog poticanja na bombaško ubojstvo poslovnog partnera Sakiba Sivre, stalni sudski vještak za eksplozive.

Lukića tužitelji terete da je lani u studenome, od znanca, a osobe sada prikrivenog identiteta, zatražio da mu pronađe "treću osobu" koja bi ubila Sivru jer mu je dozlogrdilo izdvajati velik dio zarade od lokala "Buddha bar" kao povrat duga Sivri.

Lukić se, prema optužnici, sastao s "trećom osobom", dogovorio da će mu platiti 30 tisuća eura za ubojstvo te mu je donio čak deset ručnih bombi, no "treća osoba" bio je prikriveni istražitelj.

Naime, Lukićev znanac, koji će u nastavku postupka dati iskaz kao zaštićeni svjedok, ali i pouzdanik, koji se skriva pod kodnim imenima Gorki i Žuti, sve je ispričao policiji koja je i spriječila bombaško ubojstvo.

Zanimljivo, njegovo svjedočenje, ali pod pravim imenom Edin Karahasanović, već je više puta zatražila Lukićeva obrana jer se često spominje u postupku, no tužitelj se protivi, a jučer je rekao da je to nepotrebno jer će se saslušati zaštićeni svjedok.

Iskaz je jučer dala i 20-godišnja Riječanka, koja je prije Lukićeva uhićenja bila mjesec dana s njim u vezi. Rodila je prije mjesec dana, a djetetov je otac, rekla je u sudnici, optuženi.

O njegovim poslovima, prijateljima i suradnicima svjedokinja nije znala mnogo.

Stem industrija
RUŠIMO MITOVE
STEM industrija: Oni zarađuju više od prosjeka, sve više žena se etablira u tom sektoru i utječu na rast gospodarstva
  • Mladen Miletić:

    Kako se manipulira sa Glasovanjem dolje VL. je lukav srečom nisu ni čitaoci budale. Ili je cijeli Sabor dobio nalog skupa sa članovima Kradese da se izjasne ? Zna se ali nepriča se !

  • goran vrtaric:

    Danas vise postenom covjeklu ne dozvoljavaju da ubije nekog, sramota, kakva je to policija.