Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA!

Rusi ga zakopali u masovnoj grobnici: 'Na mene je palo tijelo starijeg brata. Shvatio sam da sam živ'

Russia's attack on Ukraine continues, in Kharkiv
RICARDO MORAES/REUTERS
16.05.2022.
u 11:35

Njegovo svjedočanstvo jedno je od mnogih koje će služiti kao osnova slučajeva koje ukrajinski tužitelji istražuju protiv ruskih snaga.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, u javnosti su se pojavila svjedočanstva Ukrajinaca o zločinima koje su počinile navodno ruske snage.

Užas koji je proživio ispričao je za američke medije i Ukrajinac Mikola (33). Rusi su njega i dvojicu njegove braće natjerali da kleknu ispred svježe iskopane rupe u polju žita u sjevernoj Ukrajini nakon što su ih zavezali i prekrili im oči.

Prvi metak ubio je njegova najmlađeg brata Yevgena, a drugi njegovog najstarijeg brata Dmitra. Metak koji je trebao ubiti Mikolu prošao je kraj njegovog desnog uha i izašao iznad desne strane usta, prenosi Sky News.

Misleći da je mrtav, ruski vojnici su ga gurnuli u grobnicu gdje je pao na tijelo svojeg mlađeg brata, a onda je na njega palo Dmitrijevo tijelo. Počeli su potom bacati zemlju na njih.

"Shvatio sam da sam živ", kazao je. Iako je metak prošao kroz desnu stranu čeljusti, nije nanio veću štetu 33-godišnjaku. Međutim, nakon što je preživio pokušaj egzekucije, uputio se na teško putovanje prema doma prilikom čega je morao izbjegavati ruske snage.  

Njegovo svjedočanstvo jedno je od mnogih koje će služiti kao osnova slučajeva koje ukrajinski tužitelji istražuju protiv ruskih snaga.

VIDEO: Rusija zaprijetila Finskoj i Švedskoj: 'Nećemo to jednostavno prihvatiti. Sve će se radikalno promijeniti'

 

Komentara 1

PR
prokurator
14:16 16.05.2022.

ovakve strašne priče smo iz domovinskog prepričavali 30 godina... evo sada se događaju opet, svaki dan. i to na puno većoj skali. ove naše mogle bi malo devalvirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije