Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U ISTRI

Roditeljima preminulog dječaka oduzeli još 3 djece: 'Liječnici su se borili, a oni su tiho molili'

roditelji
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
1/4
01.10.2021.
u 19:00

- I nakon te strašne tragedije roditelji su ostali mirni. Ali ne odvesti liječniku dijete koje pati, kojega nešto jako boli, ravno je zločinu - kaže jedan od šokiranih susjeda

Nakon što su uhićeni roditelji 15-godišnjeg dječaka koji je preminuo jer ga nisu mjesecima odveli liječniku iako je bio bolestan, preostalo troje maloljetne djece zbrinuo je pulski Centar za socijalnu skrb.

Roditelji su navodno pripadnici jednog vjerskog pokreta, a šokirani susjedi za 24sata kažu da je obitelj u najmanju ruku “čudna” .

- I nakon te strašne tragedije roditelji su ostali mirni. Ali ne odvesti liječniku dijete koje pati, kojega nešto jako boli, ravno je zločinu. Dok su se oni molili, nitko od njih nije pokušao pomoći timu Hitne kad su došli. Pa ja bih umro na licu mjesta da samo gledam, a da ne reagiram, pa to je njihovo dijete - rekao je susjed.

roditelji
1/5

Neslužbeno se doznaje da je iz iste obitelji prije nekoliko godina također preminulo dijete, ali se taj slučaj ne dovodi u vezu s kaznenim djelom. 

- Svi smo u šoku. Nismo se dobro poznavali jer je tek nastava počela, ali je bio iznimno drago, skromno i povučeno dijete. Nije se puno družio s ostalima, ali je bio jako dobar - rekla je nekolicina učenika pulske škole koju je pohađao preminuli dječak.

Hitnu pomoć kobnog dana pozvala je majka dječaka, no već je, nažalost, bilo prekasno

- Dijete je u pulsku bolnicu dovezeno u srijedu vozilom Hitne pomoći, a već je u njima započeta reanimacija. Reanimacija je nastavljena i u pulskoj bolnici te je trajala četrdesetak minuta. U jednom trenutku pojavio se tračak nade. Uspjelo se dijete kratkotrajno oporaviti, uspjela se dobiti srčana akcija, ali već u sljedećim minutama ponovno je ušlo u kardiorespiratorni arest i novi postupci reanimacije, nažalost, nisu bili učinkoviti - rekla je dr. Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istre.

Roditelje terete za grubu povredu djetetovih prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegova zdravstvenog stanja što je za posljedicu imalo tragičan ishod. Dokaže li im se krivnja u sudskom postupku, uhićenim roditeljima prijeti kazna zatvora i do 15 godina.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Poznati novi detalji pokušaja otmice djeteta kod Zadra. Mještani: 'Prestravljeni smo!’

Komentara 58

CO
Condorgrab
20:00 01.10.2021.

Socijalni radnici koji po običaju nisu imali blage veze šta se tamo događa, dokazali su po tko zna koji put koliko je važna njihova uloga u društvu.

SV
Sveznadar
19:35 01.10.2021.

Jedno im se djete utopilo, a ovogane odvesti u bolnicu. Bože dragi! To je za najveću moguću kaznu.

LI
Lisac
20:59 01.10.2021.

Jadno dete umrlo u mukama Kreteni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije