Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret u Buckinghamskoj palači

Rishi Sunak službeno postao novi britanski premijer, kralj ga pozvao da sastavi vladu

Rishi Sunak in London
Foto: Henry Nicholls/REUTERS
1/3
25.10.2022.
u 13:03

Sunak (42) prvi je hinduistički premijer Ujedinjenog Kraljevstva, prvi azijskog podrijetla i najmlađi u više od 200 godina

Rishi Sunak i službeno je postao novi britanski premijer u utorak pošto ga je kralj Karlo III. imenovao na tu dužnost nakon što je prihvatio ostavku Liz Truss koja je provela na dužnosti samo 49 dana.

Novog čelnika konzervativaca Karlo je pozvao da sastavi vladu kada su se u utorak sastali u Buckinghamskoj palači nakon što je Truss otišla s dužnosti kao premijerka s najkraćim mandatom u povijesti.

Sunak (42) prvi je hinduistički premijer Ujedinjenog Kraljevstva, prvi azijskog podrijetla i najmlađi u više od 200 godina.

On je već treći britanski premijer u manje od dva mjeseca, sa zadaćom da obnovi stabilnost zemlje koju već godinama potresaju politička i gospodarska previranja.

Očekuje se da će se bivši ministar financija uskoro obratiti naciji iz svog ureda u Downing Streetu.

VIDEO Kaos na Otoku: Premijerka Liz Truss podnijela ostavku nakon 44 dana vladavine

Komentara 4

Avatar bokolo
bokolo
02:05 26.10.2022.

Jos jedan Evropski "konverzativac" stila ala Plenkovic. Good luck GB

Avatar Cohen
Cohen
18:09 25.10.2022.

Zašto je troje ministara već "napustilo" vladu od njegova imenovanja?

Avatar nekakav
nekakav
14:30 25.10.2022.

e tako se napreduje. baš gledam, camila... prvo je bila ljubavnica, onda žena, a sad je kraljica. žene, uočite redoslijed...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije