Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAJE PREMIJER

Sunak: Biti premijer za mene je najveća privilegija u životu

Rishi Sunak in London
Foto: MAJA SMIEJKOWSKA/REUTERS
1/5
24.10.2022.
u 17:47

Prošloga je tjedna nakon samo 44 dana mandata premijerka Liz Truss podnijela ostavku na mjesto premijerke

Rishi Sunak obratio se građanima po prvi puta kao čelnik torijevaca. Sunak je u govoru kazao kako mu je izbor za premijera 'najveća privilegija u životu'.

- Ujedinjeno kraljevstvo je sjajna zemlja, ali nema sumnje da se suočavamo s velikim gospodarskim izazovom - rekao je dodajući da je njegov prioritet 'okupiti zemlju'.

- Obvezujem se da ću vam služiti s integritetom i poniznošću - poručio je, između ostalog, u govoru.

Podsjetimo, prošloga je tjedna nakon samo 44 dana mandata premijerka Liz Truss podnijela ostavku na mjesto premijerke. Rishi Sunak trebao bi zauzeti njeno mjesto, i to već sutra. 

Sunak će tako postati prvi britanski premijer podrijetlom iz Azije, a zemlju će preuzeti u vrijeme velikih ekonomskih izazova. 

Objavljujući da postoji samo jedna osoba s potporom 100 zastupnika, predsjednik odbora 1922 Sir Graham Brady potvrdio je da će se novi čelnik torijevaca Rishi Sunak obratiti zastupnicima u 14:30 po lokalnom vremenu.

Ranije su održani izbori među Konzervativnom strankom, a svaki kandidat morao je prikupiti najmanje 100 glasova Torijevaca kako bi ostao u igri. Njegova protivnica bila je Penny Mordaunt, koja je prikupila tek 30-ak glasova. Mordaunt se na posljetku i povukla iz izbora te na Twitteru objavila kako daje ''punu potporu Sunaku''.

>> VIDEO Kaos na Otoku: Premijerka Liz Truss podnijela ostavku nakon 44 dana vladavine

 

Komentara 37

DU
Deleted user
15:40 24.10.2022.

A ha ha ha ha pa svijet stvarno ide kraju. Ovi su ih stoljecima tlacili i pljackali a sad im ovi postaju premijeri.....pa to je stvarno kraj....

UJ
ujna
15:57 24.10.2022.

Evo, Engleska postala Indijska kolonija

TM
trade_mark
16:04 24.10.2022.

hahaha, koja ironija! llik sada treba cijelu englesku dati indiji u koncesiju na 150 godina da se izravnaju računi! živo bregzit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije