Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okreću mu leđa

Republikanci ga se odriču, ali Trump ne odustaje: Neću se povući iz utrke, nema šanse

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.10.2016.
u 08:58

Sve veći broj Republikanaca okreće leđa Donaldu Trumpu nakon snimke iz 2005. u kojoj on vrijeđa žene.

 Iako je dosad najmanje desetak visokopozicioniranih Republikanaca reklo da neće glasati za njega na izborima Trump je poručio da se neće povući iz utrke za Bijelu kuću i da neće iznevjeriti svoje glasače. Bivši republikanski kandidat John McCain i bivša državna tajnica Condoleezza Rice zadnji su mu uskratili podršku.

"Sada je bilo dosta, Donald Trump ne može biti predsjednik. Mora se povući.", rekla je Rice. McCain je istaknuo da mu više ne pruža "čak ni osnovnu podršku kandidaturi".

"Ja ne mogu i neće podržati kandidata za predsjednika koji se hvali time što je ponižavao i maltretirao žene" napsala je i senatorica Kelly Ayotte iz New Hampshirea, piše BBC.

Trump se ispričao

Podsjetimo, već u samom startu vodeći republikanci osudili su njegove seksističke izjave, a demokratska protukandidatkinja Hillary Clinton nazvala ih je "strašnima". Republikanski kandidat u videu koji je u petak objavio Washington Post vulgarnim rječnikom govori kako je nekažnjeno hvatao žene za međunožje i "lažne grudi".

"Govorio sam i čini stvari zbog kojih žalim", kazao je u televizijskoj isprici za koju se vjeruje da je prva u 16 mjeseci kampanje za Bijelu kuću. "Svatko tko me pozna zna da te riječi ne odražavaju tko sam. Izgovorio sami ih, bio sam u krivu i ispričavam se".

Trump je izložen lavini osuda nakon objave videa koji je odjeknuo poput bombe i osigurao suparnici Hillary Clinton svježe streljivo protiv njegove mizoginije uoči druge predsjedničke debate u nedjelju u St. Louisu.

"Nikad nisam tvrdio da sam besprijekorna osoba, nisam se pretvarao da sam nešto što nisam", kazao je Trump. "Obećavam da ću biti bolja osoba." No šteta je već počinjena i nekoliko uglednih republikanaca povuklo je svoju potporu Trumpu.

"Ne mogu više u dobroj vjeri poduprijeti tu osobu za predsjednika", kazao je kongresmen Jason Chaffetz iz Utaha. "To je jedna od najodvratnijih i najuvredljivijih izjava koje možete zamisliti".

Drugi republikanci među kojima su i kongresmeni Barbara Comstock i Mike Coffman te bivši guverner Utaha Jon Huntsman pozvali su Trumpa da se povuče iz utrke.

Oglasila se i Melania Trump

I supruga Donalda Trumpa, Melania, u subotu je osudila njegove neprimjerene izjave o ženama iz 2005., nazvavši ih "neprihvatljivima i uvredljivima", no pozvala je javnost da prihvati njegovu ispriku. 

"Riječi koje je moj suprug upotrijebio neprihvatljive su mi i uvredljive. One ne predstavljaju čovjeka kojega ja poznajem", kazala je u priopćenju Melania Trump. 

"On ima srce i um vođe. Nadam se da će ljudi prihvatiti njegovu ispriku, kao što sam i ja, te da će se fokusirati na važna pitanja koja se odnose na našu državu i na svijet", kazala je. 

Komentara 12

LU
Luptidu
10:05 09.10.2016.

Strašno je koliki je primitivizam ovdje. Ono što je Trump rekao,nije i ne može biti normalno. Vrijeđanje žena na onakav način,misliti da može hvatati žene gdje hoće i kako hoće, da mu sve one moraju "dati" samo zato što ima love je dno dna. Sve vas "muskarcine" koji tvrdite da je to "normalno među muškarcima pitam,da li bi vi dozvolili da vam netko tako takne ženu? Bi li i tad rekli da je to normalno?? Hillary je zlo,istina,ali i Trump je jednako zlo kako za Ameriku,tako i za svijet.

Avatar lvan12
lvan12
09:34 09.10.2016.

Ono sto je Trump pricao, Bill je prakticirao... sjecamo se mi Monike... al jbga, ovaj je tad bio predsjednik pa je mogao... licemjerna Hillary je tada pustila Billa a sada neda Trumpu...

Avatar samo Istina
samo Istina
09:19 09.10.2016.

Ne daj se Donalde! Kakav cinizam i licemjerstvo! Ona je bila odvjetnicu silovatelju 12-godišnje curice i izvukla ga iz zatvora, napadala je i prijetila svim Billovim žrtvama njegovog silovanja da ga ne prijave. Danas naoružava ISIL, i niko ništa.. Danasas je druga debata i ako Trump ne ogoli to sve do kraja, nitko neće jer svi mediji guraju killary

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije