Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak teren

Razbio se na vječnom snijegu: Hrvati spasili Grka s Olimpa...

Bačve na Žitnjaku
Boris Ščitar
19.07.2013.
u 14:00

Theodor nije imao adekvatnu opremu. Poskliznuo se i strmoglavio zaustavivši se na kamenim gromadama.

Nosili smo ga na smjene, po dvojica. Jednom rukom držali smo nosila, a drugom se držali za sajlu da ne padnemo, ispričao je za 24 sata Zvone Ajdučić. On je jedan od petorice planinara iz društva Svilaja koji su prošli tjedan hrabro krenuli u akciju spašavanja unesrećenog Theodora (20) iz Atene koji se poskliznuo na “vječnom” snijegu, ledenom pokrivaču u usjeku planine Olimp.

– Bili smo umorni, ali čim su nam u planinarskom domu rekli da je netko stradao, dobili smo nadljudsku snagu. Uzeli smo nosila i uputili se dvjestotinjak metara zračne linije uzbrdo po vrlo teškom terenu. Trebalo nam je pola sata da stignemo, a još sat smo se spuštali po uskoj stazici – kaže Ajdučić.

Theodor nije imao adekvatnu opremu. Poskliznuo se i strmoglavio zaustavivši se na kamenim gromadama.

– Imao je veliku posjekotinu, kao da mu je glava pukla. Jako je krvario. Mislili smo da se polomio, da ima unutarnje krvarenje. Povraćao je dok smo ga nosili do planinarskog doma – kaže Ajdučić.

Helikopter su čekali šest sati, a kad je sletio, pitali su tko će platiti dolazak jer to stoji 3000 eura. Na sreću, Theodor je imao osiguranje.

>>HGSS spasio hodočasnika koji se izgubio na Medvednici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije