Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božidar vučurević

Radovan Karadžić traži neometan prolaz ratnog zločinca kroz RH

bozidar vucurevic
Screenshot Youtube
21.02.2013.
u 15:37

Haaški sud priopćio je kako se spomenuti nalog za ''slobodan prolaz'' bivšeg gradonačelnika Trebinja odnosi na njegovo kretanje prema Nizozemskoj i u toj zemlji, kao i na njegov povratak u BiH. To znači da na putu neće biti uhićen

Ratni zločinac Radovan Karadžić zatražio je od suda u Haagu nalog kojim će se Božidaru Vučureviću, protiv kojeg je Republika Hrvatska podignula optužnicu, osigurati neometan dolazak do suda gdje bi 25. ožujka trebao sjesti na klupu za svjedoke.

O nesvakidašnjem zahtjevu piše Trebinje danas koje navodi da je Haaški sud priopćio kako se spomenuti nalog za ''slobodan prolaz'' bivšeg gradonačelnika Trebinja odnosi na njegovo kretanje prema Nizozemskoj i u toj zemlji, kao i na njegov povratak u BiH. To znači da na putu do Haaga i natrag Vučurević neće biti uhićen ni pritvoren.

Karadžić je nalog zatražio zbog optužnice koja je protiv Vučurevića podignuta u Hrvatskoj. Svjedočenje Vučurevića mu je važno jer je on bio član Glavnog odbora SDS-a i predsjednik Kriznog štaba općine Trebinje. Sud je u obrazloženju kojim je zatražio imunitet za Vučurevića prilikom prolaska kroz teritoriji RH istaknuo da očekuje kako će Vučurević svjedočiti o tome da "protjerivanje muslimana ili Hrvata s područja pod kontrolom Srba nikada nije bila politika SDS-a".

>>Radovan Karadžić: Zaslužio sam nagradu, a ne suđenje

 

Komentara 4

TH
thekurcula
16:24 21.02.2013.

Radovan Karadžić nije ratni zločinac. To bi postao tek ako bude pravosnažno od legalnog suda osuđen za ratne zločine. U Hagu se to međutim ne može dogoditi jer taj sud nije ni legalan, ni legitiman, ni pravedan. Dokaz za to je da je osvedočene ratne zločince sa hrvatske i albanske strane oslobodio bilo kakve odgovornosti. Dakle, poštujte presumpciju nevinosti i ne klevećite Radovana Karadžića da je ratni zločinac.

Avatar žič
žič
17:06 21.02.2013.

pa nije vrag,da bumo opet pokorno zažmirili.........

Avatar El Indio
El Indio
18:51 21.02.2013.

Vec vidim kolonu pratnje policajaca koji ce ga cuvat kroz Hrvatsku, to Karadzic nije trebao ni trazit. Nasi drugovi bi se toga sami sjetili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije